HIRDETÉS

Hörghurut? Így csökkenthetők a kellemetlen tünetek

Prospan® – a borostyánlevél erejével

Hörghurut vagy bronchitis – így nevezik azt a kóros állapotot, amikor a tüdő hörgőinek belső felszínét bélelő nyálkahártya gyulladt. Ilyenkor a bajt kezelni, a tüneteket enyhíteni kell!

Elsősorban vírusfertőzés, másodlagosan bakteriális felülfertőződés idézheti elő, de kialakulásához a nyálkahártya irritációja, a légszennyezés, egy esetleges megfázás, a fáradtság vagy a rossz tápláltsági állapot is hozzájárulhat.

 

A hörgőgyulladás következményei

A heveny hörghurut legtöbbször a nátha részeként, az orr és a garat gyulladásával kezdődik, majd lefelé haladva továbbterjed a gégére, a légcsőre és a hörgőkre.

Gyakran a felső légúti fertőzés tünetei jellemzik: nátha, rossz közérzet, borzongás, hőemelkedés, hát- és izomfájdalom, torokfájás. Kezdetben szegycsont mögötti fájdalom, száraz köhögés jelzi, később kis mennyiségű váladék jelentkezik. Ha nincs szövődmény, akkor 3-5 napig tartó lázas állapot után bekövetkezik a gyógyulás.

Hosszan tartó, idült bronchitisn esetén kezdetben a fokozott nyáktermelődés okoz panaszt, melynek eredményeként jelentősen romlik a hörgők öntisztító mechanizmusa. Az elzáródásban szerepet játszhat a hörgőnyálkahártya gyulladásos megvastagodása is. Ezek belégzésnél, de különösen a kilégzésnél nehezítik a levegő áramlását.

 

Súlyos szövődmények

Az akadályoztatott levegőáramlás gázcserezavarhoz és légzési elégtelenséghez vezethet. Enyhébb esetben csak munkavégzéskor jelentkezik nehézlégzés, súlyos, előrehaladott betegségnél már nyugalmi állapotban is.

A rossz légcsere miatt fokozódik a vérben a széndioxid mennyisége és csökken az oxigéné. A folyamat további szakaszában a jobb szívfél terhelése miatt szívelégtelenség alakulhat ki.

 

Prospan® természetesen segít

A jobb közérzet megteremtése, a légzési nehézségek csökkentése olyan természetes alapanyagú készítménnyel is elősegíthető, mint a

borostyánkivonatot tartalmazó Prospan® szirup és csepp.

 

Ez a magas szintű technológia alkalmazásával előállított, megbízható és biztonságos növényi eredetű gyógyszer csökkenti a gyulladást, köptető hatású, elősegíti a letapadt nyák felszakadását és kiürülését, így

sikerrel alkalmazható hurutos köhögés ellen,

akár már 2 éves kortól*.

Cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is nyugodtan használhatják. A Prospan® borostyánlevél száraz kivonatát tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer –

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!