Visszérkezelés

Ödéma a lábon: okozhatja visszér, de nem csak az!

Jelentősebb visszér esetén idővel ödéma is jelezheti a vénás rendszer funkciózavarát, általában a lábfejen és a bokán.

A visszér súlyosabb elváltozása esetén idővel ödéma is jelezheti a vénás rendszer funkciózavarát, általában a lábfejen és a bokán. Ez a jele annak, hogy a főági vénás elégtelenség előrehaladottabb állapotba került, illetve annak, hogy esetleg mélyvénás komponens is közrejátszik. Mivel azonban az ödémásodás egyéb egészségügyi okokból is létrejöhet, mindenképp érdemes a hátterét felderíteni.

Visszérkezelés

A vérkeringés feladata, hogy szöveteinket, szerveinket a működésükhöz szükséges tápanyagokkal és oxigénnel ellássa, valamint a sejtek által termelt salakanyagokat és szén-dioxidot elszállítsa.
Sajnos, gyakori elváltozásnak számít a vénás működés elégtelenségére utaló, úgynevezett pókháló- vagy seprűvéna megjelenése a lábon, amely esztétikai problémát is okoz. Az időben megkezdett oki kezelés, a megelőzés mellett érdemes a tüneti kezelésre, az esztétikus megjelenés visszanyerésére is gondot fordítani.
Ehhez ma már hatékony noninvazív módszerek állnak rendelkezésre, amelyek minimális beavatkozással, rövid idő alatt látványos eredményt elérni.

Tudta?
A visszerek eltávolítása ma már altatás nélkül, minimális beavatkozással is elvégezhető, a páciens rögtön a beavatkozás után folytathatja mindennapi tevékenységét.
Tudta?
A visszerek tüneti, esztétikai kezelése mellett az okok felderítésére és a további visszérproblémák megelőzésére is fontos figyelmet fordítani.
Tudta?
A visszeresség kialakulásában közrejátszthat az öröklött hajlam, a terhesség, a hormonális fogamzásgátlás, de az életvitel, illetve a huzamosan végzett álló- vagy ülőmunka is.

Orvosprofil

Galéria

Kvízjáték

Játsz velünk, válaszolj helyesen az alábbi kérdésre.

Időpont foglalás

Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy bizonyos Szolgáltatásainkat csak nagykorú személyek vehetnek igénybe; kiskorúak esetében nagykorú hozzájárulása szükséges.