HIRDETÉS

Elképesztő életerő: Megtámadta a kutyája, levágták a lábát - mégis mosolyog a kislány

Élete eddigi legnagyobb traumáján van túl a 10 éves Milly-Anne. Hiába azonban a borzalom, nem adja fel: ez a kislány még mindig mosolyog!

Elvesztette a lábát, mankóval jár, mégis mosolyog: ismerjék meg a 10 éves az angliai Northamptonshire-ből való Milly-Anne-t, akit karácsony előtt öt nappal ért kutyatámadás a saját otthonában. Senki sem számított a tragédiára – Rory, a staffordshire terrier addig sosem mutatott semmilyen hajlamot az agresszióra. Egyik pillanatról a másikra vadult meg: a kislány bátyja már csak arra figyelt fel, hogy a kutya Milly-Anne lábát marcangolja.

- - Csak arra emlékszem, hogy olyan, volt, mint egy harapófogó, nem tudtam kiszabadítani magam. Rory hátára borultam, és azt sikoltoztam, hogy Rory, Rory, én vagyok az, eressz el!

De a kutya teljesen megvadult, és csak akkor tágított, amikor a Milly-Anne idősebb bátyja, a 15 éves Baydon közbelépett, és lerántotta őt a kislány lábáról. A kórházba is ő rohant vele, addigra azonban Milly-Anne már szörnyű állapotba került.

- - - Rettenetes látvány volt, egyszerűen képtelen vagyok sírás nélkül visszaemlékezni rá – nyilatkozta Paula Warren, a kislány édesanyja – Azért hagytam egyedül a gyerekeket, mert dolgoznom kellett. Nem tudom nem magamat hibáztatni a tragédiáért.

A sebészek két órán át küzdöttek azért, hogy Milly-Anne sérült végtagját meg tudják menteni, de hiába. A műtő ajtajában várakozó édesanyának hamarosan alá kellett írnia a beleegyezést, hogy levágják a kislány jobb lábát. A család azt hitte, beleroppannak a tragédiába. De onnan jött a segítség, ahonnan nem is várták:a sérült kislány, Milly-Anne nem törődött csak úgy bele a bajba. Optimizmusával az egész családot kihúzta a letargiából, ráadásul a sérült végtag gyors gyógyulásnak indult, s a kislány azóta sem hajlandó megadni magát a bánatnak.

- - Ez csak egy darab csont – mondja – nem az életem. A kórházban úgy neveztek, hogy „a bátor katona”, de én nem vagyok sem katona, sem bátor. Csak próbálok teljes életet élni, és nem sajnálni magam: ilyen egyszerű az egész. Ha a seb begyógyult, úgyis művégtagot kapok, vagyis ugyanúgy két lábam lesz, csak egy kis segítséggel. Tehát semmi értelme bánkódni!

A történet bizonyos szempontból mégiscsak szomorú véget ért, Roryt, a családi kutyáját végül elaltatták. Sajnos hazánkban sem ritkák a kutyatámadások, de a szakértő mégsem emiatt nem ajánlja gyerek mellé az ebet.

forrás, kép: http://www. dailymail. co. uk

Tetanusz