HIRDETÉS

Egészség mindenáron - Így vészeld át az őszt

Tippek a zord időszak betegségmentes túléléséhez.

Sok minden hatással lehet az ember egészségére. Az időjárásváltozás és az évszakok változása is kihathat a szervezet normális működésére. A korai sötétedés, a hideg napok és egyre több zárt helyen történő időtöltés, mind-mind elősegíthetik a testi-, lelki leépülést. Ráadásul az összezárva másokkal sokkal nagyobb a fertőzés terjedésének veszélye. Összegyűjtöttünk néhány videót, hogy mit tehet annak érdekében, hogy betegség nélkül tudja átvészelni az őszt. Nem kell külön időt, energiát és pénzt költeni az immunrendszer erősítésére. Erősödik az magától, ha az ember normálisan étkezik és egészségesen él. De persze mint mindent, az ellenállóság elleni védekezést is túlzásba lehet vinni, át lehet esni a ló túloldalára. Nem kell mesterségesen beavatkozni a szervezet ellenálló képességének szabályozásába. De ha mégis egy általános receptet mondhatunk, talán ez lenne: Az erős immunrendszerhez normálisan életet kell élni, egészségesen étkezni, és rendszeresen mozogni.

Az immunrendszer erősítése után a másik fontos pont a nátha és az influenza megelőzése. Dr. Vernes Réka háziorvos a nátha terjedésének folyamatáról beszél a következő videóban, elmondja, hogy az elsődleges megelőzési technika a kézmosás, amelyből a fertőző időszakban sosem elég.

De ha mindezek ellenére mégis megferőződött, akkor a következő videó segíthet abban, hogy mit lehet tenni a minél könnyebb és gyorsabb gyógyulásért. Persze, nem mindegy, hogy kit érint az influenza, mert a kezelés irányát befolyásolja, hogy egészséges felnőttről van-e szó, vagy egy veszélyeztetettről helyzetben lévő idősről, vagy gyerekről. Az influenza tüneteinek enyhítése az elsődleges feladat ilyen esetekben. A lázat, a fejfájást és a fájdalmakat kell mérsékelni. Vírus ellenes szereket is szoktak néha alkalmazni, de csak akkor, ha a beteg valamilyen veszélynek van kitéve.


Hasznos tanácainkat megfogadva megelőzheti, hogy ágynak döntse egy megfázás vagy az influenza. Ha azonban mégis megkapta, reméljük, minél hamarabb meggyógyul belőle.


Nátha