HIRDETÉS

Homeomami: Depó női módra

Már szinte unalomig ismételgetett dolog, hogy a nők élete más, mint nagyanyáink korában, tényleg, itt az emancipáció, szóval emancipálódhattunk a férfimunkákba, de a gyermeknevelés és az otthonteremtés is a miénk maradt.

A stressz, ami a szervezet hormonális reakciója külső inger hatására, kis mennyiségben, és megfelelően levezetve segíti a teljesítményt. Mint sok minden másra, a stresszre is különbözően reagálunk, mint a férfiak.

Érdekes, hogy a nők hamarabb keresnek segítséget stresszes helyzetben, és általában női támogatót találnak. A másik, hogy a védő-óvó ösztöneink felerősödnek. Talán ezt még az őskorban írtuk be a génjeinkbe, amikor néha vadállatok is kopogtattak a barlang ajtaján...

Annyira imádunk sémák szerint élni, hogy megöregszünk szépen időre, nem öltözünk fiatalosan ötven év után (vagy túlzottan is, de ez az a típus, aki gyakran kisflaskát is hord magával a retikülben), és depósak leszünk januárban, mert valahol olvastuk, hogy ez így szokás. :-)
Megfelelési kényszerben élünk. A stressz, sóhajtjuk, és ki-ki a neki megfelelő hangulatjavító szerhez fordul. A problémát, autós hasonlattal élve, úgy kezeljük, mintha olajcsere helyett az olajjelző lámpát iktatnánk ki a rendszerből.

Az agyunk kémiai válaszreakcióit hangoljuk át, gyakran gyógyszerekkel, vagy alkohollal, ahelyett, hogy a saját érzelmi életünkkel foglalkoznánk. Mi is a stressz? Találkoztál már vele? Látott már valaki egy vödör szorongást? Mérhető? Ha nem, akkor a fizikai módszerekkel nem mérhető hatás legjobb ellenhatása egy kémiai szer? Vagy inkább azon kéne gondolkodni, hogyan hangoljuk át magunkat egy boldogabb frekvenciára?

Egy sikeres középkorú dolgozó nő tipikus napi programja a gyerekekkel kezdődik. Nyolcra oviba, iskolába kell érniük, tisztán, lehetőleg nem éhgyomorra, bepakolt táskával és felkészülten. Utána irány a munkahely, a követelmények hasonlóak, ehhez még egy nagy adag tűrőképesség is jön extraként, mert manapság az életünk nagy részét a munkatársaikkal, és problémáikkal, örömeikkel töltjük. Innentől a nap versenyfutás az idővel. Különórák, jaj, hogy mondjam meg, hogy ma előbb megyek el, nem értik, hogy nem tudok hétvégi tréningre menni, este vendégek, és még nem is vásároltam, remélem nem szúrta el a gyerek a matekdolgozatot...

Egy végtelen körforgásba lehet kerülni, ahol a szabadidő este 10-kor kezdődik, amikor elcsitul a család. (Ilyenkor jön a férj :-))

Nagyon fontos, hogy ne szégyelljünk segítséget kérni! Nem a szupernő versenyen indulunk. Ha megtehetjük, nyugodtan bízzunk meg valakit a takarítással, szánjunk magunkra minimum egy pár órát hetente, és a gyereknek apja is van, aki tanulhat vele. Olyan gyakori, hogy a férj megkapja a szabadságot a munka utáni edzésre, kikapcsolódásra, miközben a nem kevésbé sokat dolgozó nő otthon próbál spirituális hangulatba kerülni vacsorafőzés és leckekérdezés közben.

Természetesen vannak olyan állapotok, amikor ez már nem megy magától, ilyenkor kell egy jó terapeuta, akár mankóként gyógyszer is, de nagyon fontosak, és a további életminőség szempontjából elsődlegesek az önsegítő módszerek. A homeopátiás szerek hatásmechanizmusa hasonló a stresszéhez (utóbbit dr. Sellye János fedezte fel), egy külső hatás, rezgés hangolja át a szervezet neuroendokrin rendszerét. A stressz is egyéni tüneteket okoz, így szert is az egyéni tünetek alapján választunk.

Nézzünk néhány gyakorlati példát:

1. Amerikai típusú 2x2-es kockában dolgozol, és véres bosszúterveket forralsz a szomszéd kolléga ellen, akinek ki nem állhatod a nyávogó telefonhangját, és a családi történeteit. Arról nem is beszélve, hogy szürcsölgeti a kávéját,és büdös lúgosító folyadékot iszik rá.

Megoldás: hallgass zenét, ha megteheted. Valami szívcsakrára hangoltat, (Mozart kiváló választás). Dobd ki az érzékeid hatótávolságából azt, ami zavar. Párologtass az asztalodon illóolajat, vagy vegyél egy virágot. A virágról gondoskodni is lehet, de ha ő lesz a legjobb barátod, akkor ideje új munka után nézni. A szellemi-testi kimerültség, apátia egyik jó homeopátiás szere az Acidum phosphoricum. Idegerősítő.

2. Olyan az életed, mint egy verkli, a szex gondolatától, és a férjed szagától kiver a víz. Nem panaszkodsz, csak magadban dühöngsz. Szégyelled, de néha a gyerekek sem érdekelnek.

Megoldás: ennek a homeopátiás kifejezéssel Sepia állapotnak fő gyógyszere a mozgás. Leginkább a tánc, vagyis a zene és a mozgás kombinációja. Szakíts rá időt! Inkább legyen egy halom szennyes ruha és egy boldog házaspár otthon, mint két idegen a patyolat lakásban. A tánc fokozza a boldogsághormonok termelődését, a többit magadtól is kitalálhatod. Persze szedj Sepiat is, ha már arról nevezték el ezt a tünetegyüttest.

3. Nem bírod a tömeget, ver a szíved, elsápadsz, félsz. Pánikbeteg lennél?

Megoldás: menj el falat mászni. Ha feljutsz a gyerek kezdő fal tetejére, biztos nem vagy pánikbeteg. Az ilyen reakcióra, és minden sokkos állapotra jó szer az Aconitum.

4. Nem tudsz aludni, mintha jól bekávéztál volna elalvás előtt. Izgatottan tépelődsz, és fejben lejátszod a napot.

Megoldás: ne igyál kávét, viszont szedd homeopátiás hígításban. A Coffea nagyon jó szer az ilyen álmatlanságra.

Télen nevessetek minél többet, a bunkó, hadonászó autóson is, napozzatok a kapszulában, de ne túl gyakran, fogyasszatok csokoládét mértékkel, szeressetek, és hagyjátok, hogy titeket is szeressenek!

Üdvözlettel:
Homeomami