HIRDETÉS

Dr. Zacher: A GHB fogyasztása orosz rulett

Évek óta kering Dr. Zacher Gábor toxikológus nevét illetéktelenül felhasználva egy téves információkat terjesztő, ún. hoax körlevél az interneten, amely a Gina néven ismert partidrog veszélyeire hívja fel a figyelmet - illetve arra, hogyan eshet bárki a szer gyanútlan áldozatává valamelyik szórakozóhelyen.

A GHB - vagy ismertebb nevén Gina - napjaink egyik legfelkapottabb illegális partidrogja. Ha máshol nem, a mozivásznon bizonyára többen találkotak már vele - pl. a Másnaposok című filmben is ezzel ütötték ki magukat a főszereplők a teljes filmszakadásig.

Néhány évvel ezelőtt a droggal kapcsolatban Dr. Zacher Gábor nevével visszaélve kör-emailekben és a közösségi szájtokon is megjelent egy "ismeretterjesztő" üzenet, amely az utóbbi hetekben ismét felbukkant a népszerűbb oldalakon. Az üzenetet rengetegen megosztják egymással, hiszen az ország legismertebb toxikológusától származó jótanácsnak vélik – noha jobb lenne, ha nem terjesztenék tovább.

A dolog szépséghibája ugyanis - ahogy azt Dr. Zacher Gábor a videoklinika. hu kérdésére elmondta -, hogy ő maga soha nem írt, és nem is fog hasonló üzenetet írni online felületekre, és ami még ennél is nagyobb baj, hogy az interneten terjedő üzenet tartalma sem teljesen felel meg teljesen a valóságnak.

Dr. Zacher a szer működését ismertetve ugyanakkor elmondta, a GHB, avagy Gina néven ismert vegyület használata valóban kifejezetten veszélyes játékot jelenthet. A Gina esetében ugyanis lehetetlen megjósolni, hogy milyen hatással járhat a használata, meddig "pörgetné" a használóját és honnantól károsítaná súlyosan az egészségét - mivel a GHB-vá valójában csak az emberi szervezetben alakul át - ezért az ismert toxikológus arra figyelmeztetett: A szer használata valódi orosz rulett!


  • Keresési találatok
  • Cimke

Dr. zacher gábor