HIRDETÉS

Belebetegszünk, ha belénkfagy a nevetés!

A téli zimankóra nem feltétlenül a búbánat a válasz. Alábbi cikkünkből kiderül, miért hasznos akkor is a kacaj, ha a jókedvet hidegre tették!

Itt a tél. Hideg van. Latyak. Január. Jó kedv? Ugyan már. Influenza, nátha, köhögés. Vannak azonban, akik ennek ellenére is vidámak. Mintha fejben a zord hétköznapok elől egy trópusi szigetre menekülnének el. Mi a titkuk? Különös lehet, de a titok a nevetés, amit a kutatók belső kacagásnak is neveznek: szerintük a jobb közérzet, a lelki fittség valahol a mosolynál kezdődik. A vidámság pedig, akár egy vírus, ragadós - a jókedvért, ha „körbetrüsszögjük”, búba fáradt embertársaink csupán hálásak lehetnek. Legalábbis Olivia Newton-John, a Grease-ből biztosan így gondolja!

A következő videónkban Dr. Csernus a szomorú felnőttekről szedi le kicsit a keresztvizet, és valóban, a szülők többsége, főleg így, az év elején túlságosan fáradt, túlságosan elcsigázott a jókedvhez. Pedig pont ők azok, akiknek példát kellene mutatniuk a kisebbeknek. Persze a dolog érthető, a mindennapok monotnitása nagy úr, a munka már-már kötelező, mégis, ahhoz, hogy szülőként teljesíteni tudjunk, a belső egyensúlyt kell előrször elérnünk.

Aki pedig a nyavajákra fogná a téli szomorúságot, azzal először a kutyatámadás áldozatává lett 10 éves Milly-Anne történetét ismertetnénk meg, másodszor pedig felhívnánk a figyelmét a régi, kissé elkoptatott igazságra: a pozitív gondolkodásnak gyógyító ereje van. Egy, bizonyos kaliforniai tudósok által végzett kutatás szerint az influenzaszerű tüneteket produkáló pácienseket a gyógyszernél csupán a nevetés kúrálta ki gyorsabban – és ez még azokra is igaz, akik a kísérlet során nem kaptak mást, csak placebót.

Ha Ön azonban mindezek ellenére is a téli búra játszik – Csernus doktor szavaival élve: ám tegye. A télnek úgyis pillanatokon belül fújtak: a tavasz pedig mindenki életébe hoz majd némi frissességet.
Influenza