HIRDETÉS

Öntől is függ, hogy Ő hogyan érkezik a világra! (x)

Biztos, hogy mindenre odafigyel?

Egyensúlyra törekszünk az élet minden területén. Különösen így van ez életünk egyik legfontosabb színterén, a gyermekvárásra való felkészülés, a szülés majd a gyermeknevelés során is. Az ép hüvelyflóra a női nemi szervek elsődleges védvonala, amely meggátolja a kórokozók túlzott elszaporodását és megelőzi a méh- és függelékeinek befertőződését.

Az egészséges hüvelyi környezet megtartása és az esetlegesen felbomlott egyensúly helyreállítás igen fontos szerepet játszik a terhesség előtt, alatt és a szülés során is. A hüvelyflóra-zavara, a bakteriális vaginosis különböző felfelé terjedő nőgyógyászati fertőzésekhez vezethet, és ritkán a magzatburok gyulladása miatt akár vetélést, koraszülést, más terhesség alatti komplikációkat is eredményezhet.

A terhesség sikeres kihordása esetén gondolnunk kell arra, hogy a méhben steril körülmények között növekedő magzat a szülés során találkozik először baktériumokkal. Az újszülött a szülőcsatornán áthaladva főleg Lactobacillusokat és Bifidibacteriumkat kap első, kezdetleges flórájához. Később a bélflóra éréséhez nélkülözhetetlen az anyatejes táplálás és az egészséges higiénia. A normális flóra felnőtt korra is megközelítőleg 50%-ban ezekből a korai baktériumfajtákból áll. Nem mindegy tehát, hogy milyen baktériumokkal találkozik az újszülött a születésekor. Ha a születés során ép anyai hüvelyflórával találkozik, ez hosszútávon kihat az újszülött egészséges fejlődésére pl. az immunrendszer érési folyamataira, különböző allergiás kórképekre. Az egészséges hüvelyflóra megléte a baba szempontjából a terhesség teljes ideje és a szülés alatt is nélkülözhetetlen, ezért gondoskodnunk kell róla.

iStock 15816716 Large

Az egyensúly megbomlásának okai A hüvelyflóra megváltozásának számos oka lehet, mint az antibiotikus kezelés, pezsgőfürdő használata; intim tisztálkodó szerek túlzott alkalmazása. A káros baktériumok elszaporodásának hátterében hormonális változások is állhatnak, mint a klimax időszaka vagy a terhesség. A megváltozott hüvelyflóra kellemetlen tünetek kialakulásához vezethet, mint a kóros folyás, aminek jellegzetesen kellemetlen szaga van, de esetenként viszkető, égető érzés, és gáttájéki irritáció is lehet.

Hogyan állítható helyre a megbomlott egyensúly? Ma már számos tudományos vizsgálat bizonyította, hogy a hüvelybe juttatott bizonyos Lactobacillus törzsek segítik helyreállítani a hüvelyflórát, a Bakteriális vaginosis kezelését ezért ki szokták egészíteni Lactobacillus pótlással is. Protexin GynOphilus probiotikus hüvelykapszula Lcr Regenerans® a Protexin GynOphilus probiotikus hüvelykapszula hatóanyaga, ami a hüvely természetes tejsavbaktériumával készült és feladata helyreállítani a hüvelyflórát és hozzájárulni az egészséges hüvelyflóra fenntartásához. Minden kapszula egy milliárd, élő probiotikus jótékony tejsavbaktériumot (Lcr Regenerans® Lactobacillus casei rhamnosus) tartalmaz. Szokásos alkalmazás:
  • Helyi antibiotikus vagy gombaellenes kezelés után, vagy egy időben a szájon át szedhető (például antibiotikum) szerrel, az adagja naponta 2 x 1 kapszula 7 napig
  • Fenntartó kezelésként napi 1 kapszula 14 napig
A hüvelyflóra helyreállítására és védelmére válassza az Lcr Regenerans Lactobacillus segítségét, Ön pedig legyen újra felhőtlen, üde és magabiztos! Protexin Gynophilus 14x termék fotó gynophilus_kockazatosszoveg