HIRDETÉS

Mik a korlátok? - Gyermeket vállalni természetes úton

Meg kell becsülni a gyermekszületés, különösen ha természetes úton történik és problémamentesen.

A gyermekáldás nagy ajándék, különösen a mai életvitel mellett, amikor az embernek nem jut elegendő ideje arra, hogy egészségesen éljen. Lassan ritkaságnak számít, ha egy pár életében természetes úton, kudarcok nélkül történik a fogantatás. A világrajövetel pedig egy másik kérdés, ahol kifejezetten ritka, ha egy gyermek természetes úton születik meg. Az alábbi videókban a természetes gyermekvállalás korlátait vettük górcső alá. Ötven év kor felett vajon lehet-e segíteni egy nőnek abban, hogy saját gyermeke lehessen? Nehéz kérdés. Negyvenöt évesen a nők elveszítik a termékenységi képességüket. A természet eme mozzanata igazságtalan, de ennek is meg van az értelme. Dr. Czeizler Endre orvosgenetikus elmondja, miért is teszi jól a természet ezt a sokak által büntetésnek vett törvényszerűséget.

Míg az előbb azt taglaltuk, mi történik, ha a kor szab határt a gyermekáldásnak, a következőben inkább az a kérdés merül fel, hogy mikor próbálkozhat újra az a pár ahol a megtapadás nem a megfelelő helyen, a méhben történt, hanem azon kívül. Az ilyen rendellenességek aránya folyamatosan emelkedik, de nem csak Magyarországon. Következő videónkból azt is megtudhatjuk, hogy általában mi okozza a méhen kívüli terhességet.


Eddig a nőkről esett szó, de a megtermékenyüléshez természetesen a férfiakra is szükség van. Míg a nő egészsége és szerepe a meghatározó, addig a férfi életkora koránt sem olyan lényeges. De a természet őket is sújtja, mert uagyan az idő előrehaladtával a férfiak termékenysége közel állandó marad, de nemi képességük romlik. Dr. Czeizler Endre orvosgenetikus elmondja, hogy orvosi szempontból, miért nem számít egy férfi életkora gyerekvállaláskor.


Ezek a videók is bizonyítják, hogy nem olyan könnyű ma természetes úton teherbe esni, majd a magzatot kihordani. De ha ez nem sikerül, nem szabad kétségbe esni. Manapság már megszámlálhatatlan új módszer van ezek elősegítésére, az orvosok pedig igyekeznek mindent megtenni, hogy sikerüljön elérni a várva-várt gyermekáldást.


Méhen kívüli terhesség

  • Információk
  • Terhesség, szülés és gyermekágy
  • Méhen kívüli terhesség