HIRDETÉS

Férfibőr - ezért öregszenek később a teremtés koronái

A férfiak és a nők örök versengésben vannak egymással. Az öregedés elleni küzdelemben azonban a férfiak állnak nyerésre. Dr. Papp Ildikó, bőrgyógyász, kozmetológus ismertette a videoklinika. hu-n, mi az oka annak, hogy a férfiaknak a szépségápolás sokkal kisebb gond, mint a hölgyek számára.

A nemek közti különbségek a szépségápolás terén is egyértelműen kimutathatók, és ebben az esetben bizony a hölgyek csak irigykedve tekinthetnek férfitársaikra, akiknek bizony sokkal kevésbé szükséges a külsőségekre időt, energiát és figyelmet fordítani.

A férfiak eleve jobban bírják a napot, mint a nők, mivel bőrük felületén 20%-kal több az elszarusodott réteg, így a napvédő krémekből is elegendő számukra a kisebb faktorszámú a megfelelő védelem biztosítására. De a bőr öregedése is később következik be a férfiaknál, hiszen a bőr rugalmasságáért felelős két rost, a kollagén és az elasztin nem bomlanak le esetükben olyan gyorsan, és olyan nagymértékben, mint a nőknél. Ezért kevésbé jellemző rájuk, hogy bőrük megereszkedne, vagy lógna.

Ugyanakkor a férfiak sem örülhetnek minden tekintetben hibátlan bőrnek, hiszen, pl. a tesztoszterontermelődés miatt több faggyú képződik a bőrükben, így hajlamosabbak az aknés, pattanásos bőrre vagy a seborrheás bőrbetegségekre. Ráadásul bőrük sokkal érzékenyebb is, mint a gyengébbik nemé.

A nemek közti különbségek abban is megmutatkoznak, hogy, pl. a rettegett bőrrák sem ugyanott támadja a hölgyeket és az urakat. Az erősebbik nemnél általában a fület, az arcot, a tarkót, a hajas fejbőrt vagy a felsőtestet érinti leggyakrabban, hiszen általában rövid hajat hordanak, és a fedetlen felsőtestet is jobban éri a nap.

  • Keresési találatok
  • Cimke

Bőr