HIRDETÉS

Ha nincs harmónia, szerelem sem lesz: Csernus doktor így kíván boldog Valentin-napot!

Ámor, angyalszárnyak, bonbon és pezsgő: a Valentin napról mindenkinek ugyanazok a csillámporos dolgok jutnak az eszébe. Ez az a bnap, amikor az emberek hajlamosak elfeledkezni arról, mekkora meló is áll valójában egy sikeres szerelem mögött. Íme, néhány párkapcsolati tanács a doktor keresetlen stílusában, de jó lesz megjegyezni: Csernus Imre bizony nem holmi csokiszívvel támad!

Nem akarunk ünneprontók lenni, de valljuk be őszintén: a Valentin nap leginkább a külsőségekről szól. Az édibédi külcsíny, vagy, ahogy Csernus doki fogalmaz, a „jó hús" pedig nem minden – ahhoz, hogy a zsák megtalálhassa foltját, hogy a párunkra ráakadjunk, bizony sokszor fel kell hagynunk még a kereséssel is! Törtetni a szerelemért ugyanis teljesen felesleges. Az úgy jön. Aki a lamúrhoz makacsul ragad, aki csak akkor érzi jól magát, ha valakivel (bárkivel?) ideig-óráig ellehet, az egyrészt becsapja magát, másrészt – ahogy Csernus doki fogalmazna: simán kicsinálhatja a másikat. A társfüggőség olyan, mint a drog, s a párkapcsolati boldogtalanságnál sokkal jobb lehet a csöndes magány: aki ezt nem látja be, lehet, hogy fel sem készült a szerelemre?És ha Ámor nyila szívtáji Achilles-sarkunkon talál, akkor sem biztos, hogy megtaláltuk a harmóniát. Egy csomó lerendezetlen ügy tehet keresztbe a szerelemnek: a félelem, az önbizalomhiány, vagy szimpla, emberi a butaság. Az igazi szeretet sokkal több, mint szimpla támaszkodás – az igazi szeretet komoly meló!
De pont ettől szép! A küzdelemtől, az elfogadástól, attól, hogy a másik minket úgy akar, ahogy vagyunk: tökéletlenül. Hogy nem alakoskodás, hogy nem a külsőségek talmi sziporkája. Jobban, teljesebbül szeretni egy adott napon azért nem lehet, mert a szerelem hőfoka állandó. Ez a fajta szerelem nem tűri a felületességet, a meggondolatlanságot, hiszen minden percben jelen van. Az ilyen embernek nem kell csoki Valentinra:annak ott a másik édességül. Aki ezt megtapasztalja, a legmázlistább valaki a világon!

Társfüggőség

  • Információk
  • Mentális és viselkedészavarok
  • Társfüggőség