HIRDETÉS

Új generációs szemüveglencsék - Teljes páramentesség a téli hónapokra

A szemüveget viselők számára mindig is gondot okozott a lencsék bepárásodása, amelyre korábban nem létezett kényelmes, és igazán tartós megoldás.

Idén már hazánkban is elérhető a páramentes szemüveglencsék legújabb generációja, amely az Essilor, a világ egyik vezető szemüveglencse gyártójának fejlesztése.

Minden szemüvegviselő számára kellemetlen, amikor hirtelen hőmérséklet-változás következik be, és a pára percekig akadályozza a látást. Különösen télen okoz ez gondot a szemüvegeseknek, amikor hidegből meleg helyiségbe lépve a szokásosnál is gyakrabban tapasztalják ezt a jelenséget.

A normál szemüveglencséket naponta, speciális folyadékokkal kell kezelni, ha valaki el szeretné kerülni a bepárásodásukat. Az ilyen jellegű spray-k viszont sokszor ártanak a lencsének, mivel oldják a rajta lévő védő bevonatokat.

Az Essilor szemüveglencse-gyártó által kifejlesztett új típusú szemüveglencse, az OPTIFOG a tiszta látásélmény mellett teljes páramentességet biztosít. Karcmentesítő rétegének legfelső bevonata egyenletes vízfilmmé alakítja át a lecsapódott páracseppeket, amelyek így már nem érzékelhetőek és nem akadályozzák a szemüveg viselőjét a tiszta és tökéletes látásban.

Az Essilor fejlesztése kivívta magának a szakma elismerését: a 2011-es SILMO Nemzetközi Optikai Szakkiállításon Silmo d’Or aranyérmet nyert az új generációs, páramentes szemüveglencse.