HIRDETÉS

Pofonegyszerű megoldás szúnyoginvázió és kánikula ellen

A szúnyogok nedves és meleg környezetben érzik a legjobban magukat, így nem csoda, hogy idén nyáron minden eddiginél nagyobb számú szaporulat lepte el hazánkat. Bár az apró vérszívók számára a jelenlegi időjárás maga a paradicsom, a szakértők szerint július végére az irtásoknak köszönhetően csökken a számuk. Napközben a hőség, késő délután és este pedig a szúnyoginvázió miatt lehetetlen a szabadban tartózkodni. Bár a népes szúnyogáradatot is sokan a globális felmelegedés számlájára írják, a szakértők szerint csupán arról van szó, hogy a csapadékos hónapok miatt rengeteg tócsa, megáradt patak, folyó és az árvíz alakult ki, ami a szúnyogok igazi természetes élőhelyének számít. Bár már javában zajlik a vérszívó rovarok biológiai és kémiai irtása, még legalább két-három hét mire érezhető lesz a hatása. Így nincs más teendő, addig bizony nekünk is védekeznünk kell a szúnyogok ellen! A legfontosabb feladat a szúnyogháló felszerelése, hiszen ezzel megvédhetjük lakóhelyünket a szúnyogoktól, ami nemcsak a csípések elkerülését, hanem a pihentető alvást is jelenti, mert bizonyára sokan tapasztalták már milyen idegesítő tud lenni éjszaka egyetlen zümmögő kis vérszívó is. Ha szúnyog már bejutott a lakásba nincs más megoldás, vagy egyesével lecsapkodja őket, számolva azzal, hogy a falon nyomot hagy, vagy pedig elektromos szúnyogriasztót, esetleg rovairtó aerosolt használ. De ennél már sokkal egyszerűbben is védekezhetünk a csípések ellen, Dr. Várady Hortenzia homeopata orvos szerint a megfelelő homeopátiás gyógyszer használatával garantáltan elkerülhetők a szúnyogcsípések.
Emellett vannak különböző természetes pénztárcakímélő megoldások is szúnyogcsípés ellen. A néphiedeIem szerint ilyen például a fokhagymával való védekezés, vagyis egyen annyi fokhagymát, amennyi csak jólesik. A szúnyogok így garantáltan elkerülik, a bőrből párolgó illatanyag ugyanis annyira erős, hogy csak saját magunk vagyunk képesek elviselni. Ha mindezek ellenére is megcsípi a szúnyog, semmiképp ne vakarja, piszkálja a helyét. Inkább borogassa hideg vízzel, vagy jéggel, hiszen ez csökkenti a duzzanatot és enyhíti a viszketést is – mondja Dr. Vernes Réka háziorvos.
A szúnyogok nemcsak bosszúságot okoznak, hanem betegségek és allergiás reakciók kiváltói is lehetnek. A csípés elvakarása fertőzéshez is vezethet, éppen ezért ha a csípés helye nagyon bedagadt, vagy szokatlan tüneteket észlel a környékén mindenképpen forduljon orvoshoz.