HIRDETÉS

Rettenetes sebek: Van segítség?*

Figyeljünk oda a balesetek után is: a prevenció hiánya illetve elégtelensége seb, sebek kialakulását eredményezheti...
Sok beteg a kínos és fájdalmas seb megjelenése után fordul orvoshoz - és csak ekkor történik meg az alapbetegség állapotának kiderítése, a diagnózisok felállítása. A szakorvosok által szükséges vizsgálatok elvégzése (például: sebleoltás, elhalás mélységének sebészi vizsgálata) után, és annak eredménye alapján sorolható be az adott seb a megfelelő csoportba. Ha már az alapbetegség és a kialakult seb tulajdonságai is ismertek, meghatározható a sebgyógyítás stratégiája, természetesen a kísérő betegségek figyelembe vételével.Sebek kezelése Így eljutottunk arra a pontra, hogy tudjuk a baj forrását - „szenvedjük” a következményeket - körvonalazódik az alkalmazható terápia. A Curiosa gélt joggal nevezhetjük a sebgyógyítás Jolly Joker-ének! A sebgyógyító kártyacsatában sok lapot kivált, mivel a sebgyógyulás legtöbb fázisában aktív segítő tényezőként viselkedik. Kedvező hatásai mellett alkalmazása nem hordoz magában fokozott rizikót! Saját vizsgálataink során nem tapasztaltunk kezelést megzavaró- és a terápia megszakítását kikényszerítő reakciókat, (pl. allergiát vagy egyéb mellékhatást). E megnyugtató javallati helyzettel ellentétben a hibásan megválasztott intelligens kötszerek, amennyiben rosszul meghatározott sebgyógyulási fázisban alkalmazzák őket, a seb gyógyulási ütemének visszaesését, szerencsétlenebb esetben a rosszabbodását is eredményezhetik.  
Na de - ahogy a kártyapartiban - a Joker sem ér sokat, ha nincsenek mellette megfelelő ütőlapok és megfelelő koncepció, így a sebkezelésben is fontos, hogy mindig figyeljünk a fő kezelési irányra, és a sebkezelési szabályok szigorú betartására, mivel ebben a képzeletbeli kártyajátékban ezek a lapok éppolyan fontosak.  Ha már nem szükséges a naponkénti orvosi részvétel, merjük e sebeket otthon gyógyítani és begyógyítani. Bátran használjuk a Curiosa gélt, mint Jolly Jokert, mert szükségünk van rá! Hiszen mindenki tudja, hogy a kártyajátékban a ki nem játszott lap semmit sem ér, ha a játék végére felhasználatlanul kezünkben marad.A végtagi nehezen gyógyuló sebek kezelésében talán a legerősebb ütőlap a kompressziós terápia, ami megvalósulhat rugalmas pólya alkalmazásával, de a jól rögzített kötszerek esetén kompressziós harisnyával is. E tényező nem felejthető és nem hagyható ki, ha a cél a tartós siker. Összeállt a csapat, „mindenki” teszi a dolgát, - a seb kisebb és kisebb, a végén egészen kis seb lesz, gyakorlatilag hámosodik.  Szívesen kimondanánk, hogy begyógyult, de ez csak a látszat! Ugyanis a szervezetünk törekszik a hámdefektus mielőbbi eltüntetésére, de a bőr – a valóban ellenálló bőr - minden rétegének regenerálódására sokkal hosszabb időre van szükség.
UtókezelésA sebgyógyulás állapotának a stabilizálásában ismét szerepet kaphat a Curiosa gél, mivel a bőr rétegeinek újraépüléséhez nélkülözhetetlen összetevőket tartalmaz. A kutatási eredmények alapján ismerjük a gél gyulladáscsökkentő hatását is, ami szintén a bőr regenerálódását segíti. Tehát mi a teendő otthon a nehezen gyógyuló sebek kezelésekor, ha már nem szükséges az orvos naponkénti részvétele a sebellátásában? A sebet lemossuk, a környező bőrterületet és a sebet fertőtlenítő oldattal megszabadítjuk a lehetséges kórokozóktól, majd Curiosa géllel a sebet egyenletesen bekenjük és a környező bőrfelületre a gélt finoman be is masszírozzuk. A gél megszáradása után a szükséges fedőkötést felhelyezzük. A sebellátás folyamatát a kompressziós terápiával fejezzük be. A nehezen gyógyuló sebek kezelésének ez a formája végtelenül egyszerű és végtelenül hatékony, de csak abban az esetben, ha minden egymásra épülő kezelési lépést betartunk, és nem kötünk kényelmet kiszolgáló kompromisszumokat. Nagyon fontos, hogy tiszteljük az ellenfelet - ez esetben a krónikus sebet. Mert ha ismerjük a jellemzőit és a megfelelő ütőlapok valamint a Curiosa gél, mint a sebgyógyítás Jolly Joker-e is ott vannak a kezünkben - szükséges alázattal biztosan legyőzhetjük.
 Dr.Rozsos István PhD, MBA Théta egészségügyi és esztétikai KözpontPécs Tettye u. 40.
*hirdetés