HIRDETÉS

Remény a rákbeteg kislánynak - Fémcsontok, amik együtt nőnek a testtel

Lily Willis a legbátrabb 8 éves, akivel a Newcastle-i Royal Victoria kórház sebészei találkoztak. A kislány még akkor is bizakodóan tekintett a jövőre, amikor kiderült, el kell távolítani jobb lábából a csontokat. Nemsokára azonban újra lábra állhat, ugyanis egy vele együtt növekedő fém csontot ültettek jobb lábába.

Bár Lily még csak 8 éves, de már megküzdött a leghalálosabb betegséggel. A kislányt februárban vitték orvoshoz, mert hetek óta sántított. Szülei azt hitték, hogy csak meghúzta jobb lábát, de a röntgenfelvételek láttán kiderült a szörnyű valóság. Lilynek oszteoszarkómája volt. Ez egy nagyon ritka daganatos megbetegedés, ami a csontokat támadja.

A lány lábát csak úgy tudták megmenteni az orvosok, ha térdtől lefelé eltávolították a csontokat belőle, majd újjáépítették lábát egy orvosiacél szerkezettel, ami a kislánnyal együtt növekszik. Ezt úgy érik el, hogy egy mágnest helyeznek Lily lábára, amivel mindig nyújtani tudják a mesterséges csontot. Ezt egészen 14 éves koráig folytatják majd, azután egy végleges fém csontot helyeznek a lábába, amivel élete végéig járhat majd.


„Most nagyon jól érzi magát, jobban, mint fél évvel ezelőtt. Csodálatos kislány.” – mondta a büszke anyuka, aki hozzátette: „Még sok időnek kell eltelnie, hogy Lily segítség nélkül járni tudjon, mert újjá kell építenie az izmait a lábában, de mindezt leszámítva nagyon boldog. Büszkék vagyunk rá.”