HIRDETÉS

Ismerd fel az influenzát!

A legtöbben közülünk legalább egyszer életében volt már influenzás. Persze, tudjuk, hogy ez egy kellemetlen betegség, ami ágyhoz köt akár egy hétig is, de mi okozza valójában azokat a hidegrázásokat és az izomfájdalmakat?

Az influenzát könnyű összetéveszteni egy egyszerű megfázással. De az influenza komoly tüneteket is okozhat, ezért érdemes megfigyelni az alábbiakat:

Az influenza tünetei 1-3 nappal a vírussal való találkozás után jelentkeznek. A betegek gyakran panaszkodnak, hogy a betegség letaglózza őket. A panaszok lehetnek enyhék, vagy súlyosak. De az enyhe influenza is könnyen súlyossá válhat, ha nem figyelünk eléggé.

Influenza vagy megfázás?
Az alábbi táblázat segít elkülöníteni a tüneteket.

Tünet

Megfázás

Influenza

Láz

Ritka

Általában tapasztalható

Fájdalmak

Mérsékelt

Gyakran erős

Hidegrázás

Nem jellemző

Általában tapasztalható

Fáradékonyság

Enyhe

Közepestől az erősig

Tünetek kialakulása

Fokozatos

3-6 óra alatt

Köhögés

Általában hurutos

Száraz

Tüsszentés

Gyakori

Nem jellemző

Orrdugulás

Gyakori

Nem jellemző

Torokgyulladás

Gyakori

Nem jellemző

Mellkasi fájdalom

Enyhe

Gyakran erős

Fejfájás

Nem gyakori

Gyakori

Az influenza homeopátiásan nagyszerűen kezelhető az Oscillococcinum golyócskákkal. Az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni szedését, így a súlyos betegség kialakulása megelőzhető.

Az Oscillococcinum influenzás időszakban kúraszerűen szedve (heti 1 tubus) felkészíti a szervezetet a vírusokkal való találkozásra.

Kitűnő az Echinacea növényből készült homeopátiás monokészítmény is, mely alacsony hígításban (5 CH) megőrzi a növény immunerősítő, gyulladásgátló tulajdonságát. Egész télen szedhető.