HIRDETÉS

Meghökkentő: A sok tévénézés lassítja a spermákat!

Nemcsak a cigaretta és az alkohol gyalulhatja le az egyszeri férfi nemzőképességét: meglepő és némileg hihetetlen okra bukkantak azok a bizonyos „brit tudósok”.

Amennyiben Ön, kedves olvasó, férfi, legközelebb gondolja meg kétszer is a kanapén való elterpeszkedést, ha meccset közvetít a tévé. Amennyiben Ön, kedves olvasó, nő, egy pillanatra hagyja abba az olvasást, és rúgja fenéken a pasit, amennyiben mégsem hallgatott ránk – a tét ugyanis, hiába csupán 50 millimikron, nem kicsi: a férfiak spermájáról van szó.
Egy tudóscsoport a harvardi School of Public Health kutatóintézetében megdöbbentő eredményekre jutott. A közel kétszáz fős vizsgálati csoportot viselkedési mintáik alapján vetették górcső alá, és azt találták: azoknak a férfiaknak, akik heti több mint 20 órát bámulják a képdobozt, a spermáik majd negyven százalékkal lassabban mozognak az átlagnál. Természetesen a 189, 18 és 23 év közötti tesztalany között jócskán akadtak olyanok is, akik messzire elkerülték a televíziót, és láss csodát: tv-függő társaikhoz képest nemzőképességük jócskán felülmúlta a várakozásokat.
- Érdekes összefüggések ezek – nyilatkozta a Jorge Chavarro, a harvardi kutatóintézet egyik vezetője – Az eredmény még akkor is komoly érdeklődésre tarthat számot, ha rengeteg egyéb körülményt is meg kell vizsgálnunk: például az esetleg lappangó, még nem diagnosztizált betegségek meglétét, mint a cukorbaj, vagy a magas vérnyomás. A kutatás tehát alapvetően nem a tévé „halálos spermasugarai” ellen irányult: a kérdés az, vajon a heti húsz órán át tartó folyamatos lustálkodás mennyire van hatással a herékben zajló folyamatokra. Az eredmények azt mutatják, nagyon is. A tudósok ezért nem mulasztották el feljegyezni az alanyok aktív sporttal eltöltött óráinak számát sem: ennek alapján ha a férfi heti 15 órát sportol legalább, az a spermaszám már-már ugrásszerű, 73 százalékos növekedéséhez vezethet. Ezt erősítette meg Dr. Pravin Kumar Rao, a Johns Hopkins Egyetem vezető kutatója is. Szerinte az a tévénézés és a spermák lustasága között elképzelhető némi fiziológiai összefüggés, de, hogy konkrétan maga a képcsőbe bámulás okozná a nemzőszervi panaszokat, nem feltétlenül bizonyítható. - Az, hogy az egészséges életmódot folytató férfiaknál, és értem itt a táplálkozást, a sportot, az aktivitást, kevésbé fordulnak elő nemzőképességi problémák, eddig is nyilvánvaló volt. A TV-nézés pedig minden, csak nem egészséges. Érdemes talán a bámulással töltött órákat felcserélni egy jó futócipőre!Mindezen túl a férfi meddőségnek rengeteg egyéb oka is lehet:szakértőnk elmeséli, melyek lehetnek azok!
  • Keresési találatok
  • Cimke

Szex