HIRDETÉS

Mindenkit értint - Ilyen a megfázás

Szinte mindenkin átmegy valamilyen formában a megfázás.

A kérdés az, hogy a megfázás megelőzhető-e vagy sem, illetve lehet-e ellene tenni bármit., mindenképpen megtámad-e mindenkit vagy hogy kit dönt le és kit nem. Az őszi időszakban gyakrabban jelentkező megfázásos betegségek szinte elkerülhetetlenek és majdnem mindenkin átmennek valamilyen formában. Nem szabad összekeverni az influenzával, ami egy járványos megbetegedés. Amegfázáson és a kisebb megbetegedéseken jobb minél hamarabb átesni, mert nem nagyon lehet ellene mit tenni, úgyis elkapja szinte mindenki.

Mint kiderült a megfázás a szezonidőben szinte mindenkin átmegy. A következő videóban arról lesz szó, hogy a megfázás jelenlétének ideje behatárolható. Dr. Vernes Réka háziorvos elmondja, hogy hány nap telik el a megfertőződéstől a kihordásig, és ezalatt mi megy végbe a szervezetben. Amikor a fertőzés gyanúja beigazolódott, több módszer is rendelkezésére állhat, hogy a kollégáknak és ismerősöknek ne adhassuk tovább a betegséget. Az alábbi videóból kiderül, hogy mit lehet tenni megfázás idején és mit a leküzdéshez.


Jó, ha tudja, hogy a megfázás és a hideg nem feltétlenül következik egymásból. Nem a hideg időszak okozza a megbetegedést. Kutatók bebizonyították, hogy a hideg időjárásnak nincs köze a megfázáshoz, azaz nem azért történik, mert lehűlt a levegő. De hogy pontosan miért fázunk meg, kiderül a videóból.

Mostanra már majdnem mindent megtudhatott, amit tudni kell a megfázásról. Fontos, hogy meg tudja különböztetni az egyszerű meghűlést az influenzától, illetve, hogy meddig lehet otthon kezelni, és mikor kell mindenképpen orvoshoz fordulni.


Nátha