HIRDETÉS

Motorozó agyhalottak

Elég kis sebességgel esni egy nagyot, ha nincs rajtad sisak, az első útpadka ripityára töri a koponyád. A koponyatörés önmagában még nem lenne olyan veszélyes, de a bevérzés, ami alatta keletkezik, akár roncsoló agykárosodást is okozhat. Ezért a bukósisak viselése kötelező, nem éri meg a kockázat, hogy ne vegyük fel, akármilyen "lassan" is haladunk a robogóval vagy a motorral.

Orvosok

  • Vállsebész

Dr. Gulyás Károly

vállsebész

Első osztályú kajak-, majd quadratlon-versenyzőként sok vállsérüléssel találkoztam és ezen sérülések gyógyítása lett szakmai érdeklődésem középpontja. Speciális tudásom javát Ausztráliában és Angliában szereztem ösztöndíjasként. Angliában vállízületi ultrahang-diagnosztikát (UH) is tanultam, így rendelésemen az UH-vizsgálatot saját kezűleg végzem.

Vállműtéteim nagy részét arthroscopos technikával (feltárás nélkül, lyukakon át) végzem. Kedvenc területem a rotátorköpeny-szakadások és a „befagyott váll” kezelése.

Rendszeresen tartok artroszkópos bemutató műtéteket szakorvosoknak az ország számos pontján és elméleti továbbképzéseket gyógytornászoknak és a vállsebészet iránt érdeklődő kollégáknak. Nagy hangsúlyt helyezek a váll fizikális vizsgálatára, UH-diagnosztikájára, a képalkotó leletek értelmezésére és a betegtájékoztatásra.

Szakmai információk

  • Specializáció
  • Vállízületi ultrahang-diagnosztika.
  • Artroszkópos vállműtétek.
  • Rotátorköpeny-szakadás, „befagyott váll” kezelése.

Kapcsolat

1119 Budapest, Bikszádi u. 6/A
Tel: (1) 205-9611Mobil: (30) 630-3011
info@omtcentrum.hu