HIRDETÉS

PIP-botrány: Ferdít a média, felelőtlenül nyilatkoznak a sztárok

Dr. Krasznai Zsolt a videoklinika. hu számára úgy nyilatkozott, a média elferdítve tálalta a nemrég kirobbant mellimplantátum-botrány kapcsán nyilatkozó hírességek nyilatkozatait.

Dr. Krasznai Zsolt szerint számos páciensének nyilatkozatait erős csúsztatásokkal jelentették meg a sajtóban, ezzel azt a látszatot keltve, mintha a mellnagyobbító, -átalakító műtéteken átesettek ma már mind legszívesebben visszacsinálnák a beavatkozásokat. Dr. Krasznai szerint erről szó sincs, híresebb páciensei más apropóból, és más tartalommal nyilatkoztak az ügyben. A népszerű plasztikai sebész szerint az üggyel kapcsolatban azt is érdemes tisztán látni, hogy a PIP-implantátumok esetében nem lehet arról beszélni, hogy bármelyik plasztikai sebész rábeszélt volna bárkit is az adott típusú implantátumra. Egészen egyszerűen azért, mert rábeszélni csak akkor lehet valakit valamire, ha van mellette alternatíva, amit választhatott volna - ez pedig a mellimplantátumok esetében nem így működik, hiszen, mint minden orvosi beavatkozás esetében az orvos dönt arról, mit és hogyan használnak a műtét során.

Dr. Krasznai azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, amikor a hibás implantátumok beültetésre kerültek, még senkinek nem lehetett tudomása semmilyen problémáról ezekkel az implantátum fajtákkal kapcsolatban.

Ugyanakkor Dr. Krasznai szerint most, hogy kiderült, előfordulhat szakadás a PIP-mellimplantátumoknál, egyértelmű, hogy jobban oda kell figyelni, hiszen a belsejét megtöltő anyag gyorsabban okoz reakciót a szervezetben, pl. tokosodást, fájdalmat vagy deformitást, mint más töltőanyagok, és ilyenkor egészen egyszerűen ki kell cserélni.


  • Keresési találatok
  • Cimke

Implantátum