Babaváró

Milyen a jó babakocsi?- Katiban a baba 1.évad, 11. rész

Az egyszeri hirdetés úgy szól: "Összecsukható babakocsimat kinyithatóra cserélném." Na, nagyjából nálunk is így megy a babakocsi-vásárlás, ami persze most még csak elvi síkon létezik. Dani erre a célra külön gondolatmenetet (bocsánat: összeesküvés-elméletet) alkotott, rájött ugyanis, hogy az egész egy felesleges és drága cécó a mindenre kapható szülők kedvéért. Az a lényeg, hogy eljött az az időszak, amikor a Jóisten pénze sem elég, olyan haszontalanságok érkeznek a lakásba, mint a cumisüveg-sterilizáló, vagy a légzésfigyelő, amit tízből kilenc szülő megvesz ugyan, de csak ajtótámasznak használja. Az én kedvencem most mégis a macis body, ami az első ruhadarabja a mi Marcinknak, remélem jókat fog benne aludni, és nem növi ki túl hamar.

Az egyszeri hirdetés úgy szól: "Összecsukható babakocsimat kinyithatóra cserélném. " Na, nagyjából nálunk is így megy a babakocsi-vásárlás, ami persze most még csak elvi síkon létezik. Dani erre a célra külön gondolatmenetet (bocsánat: összeesküvés-elméletet) alkotott, rájött ugyanis, hogy az egész egy felesleges és drága cécó a mindenre kapható szülők kedvéért. Az a lényeg, hogy eljött az az időszak, amikor a Jóisten pénze sem elég, olyan haszontalanságok érkeznek a lakásba, mint a cumisüveg-sterilizáló, vagy a légzésfigyelő, amit tízből kilenc szülő megvesz ugyan, de csak ajtótámasznak használja. Az én kedvencem most mégis a macis body, ami az első ruhadarabja a mi Marcinknak, remélem jókat fog benne aludni, és nem növi ki túl hamar.

Babaváró

Egy kisbaba érkezése szinte mindent megváltoztat egy pár életében. A babavárással a szülők olyan világba csöppennek, ahol sokféle új ismeretre van szükségük és ahol minden hasznos információ kincset ér.

Ezekből a fontos tudnivalókból válogat Babaváró összeállításunk, melyben tapasztalt szakértők mutatják be a várható változásokat a babatervezéstől a magzat fejlődésén át a helyes életmódig, a vitaminok és ásványi anyagok fontos szerepének ismertetésétől a szülésig, a leggyakrabban felmerülő kérdések tükrében.

Rovatunk videóiból az is kiderül, hogy milyen a megfelelő születési súly, továbbá hogy ennek alakulását mi és hogyan befolyásolhatja.

Tudta?
A várandósságot megelőzően érdemes alaposan felkészíteni a szervezetet a változásokra – amelynek fontos része a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel is.
Tudta?
A multivitaminok nem helyettesíthetik a terhesvitamint, mivel a várandós kismama és a fejlődő magzat egészsgének megtartásához speciális összetételű készítményre van szükség.
Tudta?
Magyarország nagy részén jódszegény a talaj és a víz, ezért a jódpótlásra oda kell figyelni. A jódhiány a fogantatás sikerét és a fejlődő magzat egészségét is veszélyeztetheti.

Orvosprofil

Terhességi kalkulátor

A terhességi kalkulátor a szülészorvosok által használt elven működik. Válaszd ki az utolsó menstruációd első napját és átlagos hosszát, majd a program kiszámítja a baba világra jöttének várható időpontját.

Az utolsó menstruáció első napja:

Év
Hónap
Nap
Ciklus hossza

Terhességi súlykalkulátor