Babaváró

Rettegés a Down-szindrómától babavárás idején - Katiban a baba, 1. évad, 4. rész

Igen, most már látszik az, amit mindenki, mindennap kíváncsian vizslat rajtam. Ez már nem jóllakottság, hanem igazi kismamás pocak, amit mérni is lehet. Persze azért óvatos vagyok, mert a mérleg azonnal megmutatja, ha egy dekával is többet nyomok, mint ami egy egészséges kismamától elvárható. A legnagyobb csoda mégis az ultrahangfelvételen látszik. A kis borsószem helyett egy aprócska, de már most imádni való emberke lopja be magát egyre jobban a szívünkbe.

A babavárás egyre látványosabb tény az idő múlásával. Igen, most már látszik az, amit mindenki, mindennap kíváncsian vizslat rajtam. Ez már nem jóllakottság, hanem igazi kismamás pocak, amit mérni is lehet. Persze azért óvatos vagyok, mert a mérleg azonnal megmutatja, ha egy dekával is többet nyomok, mint ami egy egészséges kismamától elvárható. A legnagyobb csoda mégis az ultrahangfelvételen látszik. A kis borsószem helyett egy aprócska, de már most imádni való emberke lopja be magát egyre jobban a szívünkbe.

Babaváró

Egy kisbaba érkezése szinte mindent megváltoztat egy pár életében. A babavárással a szülők olyan világba csöppennek, ahol sokféle új ismeretre van szükségük és ahol minden hasznos információ kincset ér.

Ezekből a fontos tudnivalókból válogat Babaváró összeállításunk, melyben tapasztalt szakértők mutatják be a várható változásokat a babatervezéstől a magzat fejlődésén át a helyes életmódig, a vitaminok és ásványi anyagok fontos szerepének ismertetésétől a szülésig, a leggyakrabban felmerülő kérdések tükrében.

Rovatunk videóiból az is kiderül, hogy milyen a megfelelő születési súly, továbbá hogy ennek alakulását mi és hogyan befolyásolhatja.

Tudta?
A várandósságot megelőzően érdemes alaposan felkészíteni a szervezetet a változásokra – amelynek fontos része a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel is.
Tudta?
A multivitaminok nem helyettesíthetik a terhesvitamint, mivel a várandós kismama és a fejlődő magzat egészsgének megtartásához speciális összetételű készítményre van szükség.
Tudta?
Magyarország nagy részén jódszegény a talaj és a víz, ezért a jódpótlásra oda kell figyelni. A jódhiány a fogantatás sikerét és a fejlődő magzat egészségét is veszélyeztetheti.

Orvosprofil

Terhességi kalkulátor

A terhességi kalkulátor a szülészorvosok által használt elven működik. Válaszd ki az utolsó menstruációd első napját és átlagos hosszát, majd a program kiszámítja a baba világra jöttének várható időpontját.

Az utolsó menstruáció első napja:

Év
Hónap
Nap
Ciklus hossza

Terhességi súlykalkulátor