A hazai gyümölcsök egészségesebbek

Gyakran hallani, hogy fogyasszunk sok gyümölcsöt, mert ezzel nagyban hozzájárulhatunk az egészségünkhöz. Kiderült azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen gyümölcsöt választunk a piacon vagy a supermarketekben.

Manapság egyre divatosabbak a gyümölcsös diéták, vagy éppen a gyümölcsökkel kiegészített fogyókúrás tippek, hiszen a vitaminpótlás ezekben az esetekben még fontosabb, mint általában. Azt gondolnánk, hogy nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen elmegyünk a piacra, és bármilyen gyümölcsöt is választunk, ugyanolyan jól döntünk. Ez azonban nagy tévedés!

Dr. Vajer Péter a videoklinika. hu –n elmondta, való igaz, hogy a gyümölcsökkel nagyon nem tudunk mellélőni az egészséges táplálkozást tekintve, arra azonban érdemes figyelni, hogy lehetőleg az éppen aktuális szezonális fajták közül válasszunk. Legfőképpen azért érdemes megszívlelni ezt a tanácsot, mert általában a hazai idénytermésekben több vitamin és ásványi anyag található meg, mint az import termékekben.

Hogy miért? A válasz igen egyszerű: a hazai gyümölcsök a napon érlelődnek, majd jutnak el egy-két nap alatt a piacokra. Azonban a külföldieket még általában zölden, éretlenül szedik le, hogy a hosszú hajó- vagy repülőút alatt ne romoljanak meg. Majd a polcokra kerülés előtt nitrogéngázzal érlelik, így érik el csodálatos színüket.

Természetesen az import gyümölcs sem egészségtelen, azonban amíg van hazai, inkább azt válasszuk!

  • Keresési találatok
  • Cimke

Vitamin