Tartalmaznak-e a homeopátiás szerek laktózt és cukrot?

Igen, a homeopátiás golyócskák tartalmaznak cukrot.

Miért tartalmaznak a golyócskák csekély mennyiségű laktózt?

A laktózt tartalmazó golyócskák formatartóbbak és tartósabbak azoknál, melyek kizárólag szacharózból készülnek, így alkalmasabbak a standardizált gyártásra és változatlan formában eltarthatók. Ez nagy segítség a pontos adagolásnál! A laktózzal készült golyócska porózusabb, így a gyártás során sokkal jobban átitatható a hatóanyagot tartalmazó homeopátiás oldattal. A minőség az elsődleges szempont orvos és beteg számára!

Szedhetik a golyócskákat azok, akiknél laktózintoleranciát állapítottak meg?

A laktózintolerancia tünetei általában 3g feletti tejcukor-mennyiség esetén jelentkeznek. Ehhez a mennyiséghez 5 teljes tubus Boiron homeopátiás gyógyszert kellene elfogyasztani! Tehát a laktózintoleranciában szenvedők is alkalmazhatják a golyócskákat, mert ez a mennyiség általában nem okoz panaszt.

1 adag, azaz 5 golyócska laktóztartalma = 0.04 g.

Cukorbetegek szedhetik-e a golyócskákat?

A golyócskák cukortartalma öszehasonlítva 1 db kockacukorral: 1 kockacukor = 5 g szacharóz 1 tubus, 80 golyócskát tartalmazó Boiron monokomponensű gyógyszerben lévő szacharóz mennyisége = 3,4 g /1 adag, azaz 5 golyócska szacharóztartalma = 0,21 g.

Cukorbetegek ezzel együtt vegyék figyelembe az egy adag, azaz 5 golyócska 0.21 g szacharóz- és 0.04 g laktóztartalmát napi diétájuk összeállításánál!

Scroll To Top