Plasztikai sebészet témalexikon

Lézeres arckezelés

laser

FRAXEL lézer – Egyedülálló bőrmegújítás a FRAXEL Dual 1550/1927 lézerrel Magyarországon elsőként Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész klinikáján! A forradalmian új FRAXEL lézer a bőrmegújító kezelések legfontosabb amerikai innovációja, mely a bőr felső és mélyebb rétegeinek kezelésére egyaránt képes, így egyénre szabottan, precízebben, biztonságosabban és fájdalommentesen alkalmazható minden bőrtípusra. Simább, frissebb, fiatalabb arcot varázsol műtét és hosszú lábadozási idő nélkül.... Tovább »

Mellfelvarrás

Closeup of Woman's Breast

  A mellfelvarrás az emlőműtétek sorában a bonyolultabb beavatkozások közé sorolható. A mell megereszkedése több okból alakulhat ki: valakinek veleszületetten megereszkedik, valaki nagy mellel születik, annak következtében ereszkedik meg. Történhet továbbá fogyást követően, illetve szüléskor, s utána a szoptatás alkalmával is. Ennek a korrekciója az olyan plasztikai eljárás, amelyet mellfelvarrásnak nevezünk. Az egyik leggyakoribb, azonban nem közkedvelt műtét, mivel több... Tovább »

Zsírleszívás

Woman's fingers  measuring  her belly fat

A zsírleszívás egy olyan plasztikai eljárás, amely a lerakódott zsírpárnák eltávolítására szolgál. A leggyakrabban a hasi területen fordul elő, azonban a combokon és a deréktájon is elszaporodnak ezek a zsírsejtek. Bár legtöbb esetben ezekről a területekről végeznek zsírleszívást, nem ritka a toka, a térd vagy a felkar zsírleszívással történőkorrekciója sem. Tovább »

Terhességi csíkok

pregnant woman and back pain

A stria definíciója röviden úgy fogalmazható meg, hogy a bőr valamilyen hirtelen volumen-növelés vagy tágulás következtében nem képes tartani a feszességét, ezért berepedezik,s ebből kifolyólag ez nyomokat, tulajdonképpen apró hegeket hagy. Esztétikai panaszokat okozó, elsősorban a fiatal lányokat érintő problémáról van szó. Tovább »

Ajakdúsítás

mthct

Az ajakdúsításnak több változata van: van, amikor műtét alatt, s van, amikor ambulánsan történik. Műtéti ajakdúsítás esetén lényegében három anyaggal tölthető az ajak: tartós,felszívódó, illetve saját anyaggal. Ehhez hozzájárulhat az implantátum beültetése, amikor is egy szájformának megfelelő implantátum kerül beültetésre egy megfelelő műtéttel. Tovább »

Arcplasztika

99784cor

Az arcplasztika nem egyenlő az arcfiatalítással, célja nem a tökéletesség, hanem a minél természetesebb hatás elérése. Az arcplasztikának több válfaja létezik: vannak kisebbek,vannak hosszabbak, temérdek további módozattal. Nem csak a bőr megfeszítésén van a hangsúly, hanem a bőr alatti szövetek megfeszítésén, s ahhoz a bőrnek történő hozzáigazításán is. Az arcplasztikába beletartozik továbbá a homlok, a szemöldök, a száj, de akár... Tovább »

Scroll To Top