Category Archives: Hírek

Kiosztották az idei Terézanyu díjakat

zsuri_es_dijazottak_2015_forras_terezanyu

A „dolgozó nő” volt az idei Terézanyu pályázat központi témája – helytállás a munkában, a családban, és még számos helyen, szerepben. Nem véletlen tehát, hogy a díjkiosztó ceremóniát április 7-én, a láthatatlan munka világnapján tartották, a magyar nőknek pedig bőven volt mondanivalójuk a témában: soha ennyi pályamű nem érkezett, mint idén. Az illusztris zsűri számos kategóriában díjazta a legkiemelkedőbbeket. A... Tovább »

Jótékonysági est Szintia megsegítésére

szintia

2015. február 15-én jótékonysági estet rendeznek a budapesti Angyalföldi József Attila Művelődési Központban egy halmozottan sérült, 9 éves kislány ausztriai műtétjéhez hiányzó közel 1 millió forint előteremtése érdekében. „A szeretet erejével” elnevezésű rendezvény fővédnöke és egyik előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, műsorvezetője pedig Joshi Bharat lesz. Az eseményen résztvevők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit... Tovább »

Új találmányok segítik a fekvőbeteg-gondozást (x)

hajmoso_mosdato

Egy fekvőbeteg esetében nincs fontosabb, mint élhető körülményeket biztosítani a számára. Ez azonban sokszor nehéz, hiszen olyan, napi rutinnak tűnő teendők is hosszadalmassá és fájdalmassá válhatnak, mint a fürdetés vagy a hajmosás. Erre nyújt megoldást a gyógyszertárakban kapható két új termék, amelyekkel a tisztálkodás a beteg és a gondozó számára sem lesz többé kellemetlen! A TENA Nedves mosdatókesztyű és Hajmosó... Tovább »

Hipnózissal a mellrákosokért

Therapist using pendulum

A mellrák műtét előtt elvégzett hipnoterápia gyorsabb gyógyulást és a kemoterápiától kevesebb mellékhatást eredményez – derült ki egy brüsszeli kórház tapasztalataiból, akik minden ötödik daganatos páciensüknél alkalmazzák a módszert.     A hipnózis segít a mellrákos műtéten átesett, legyengült asszonyok gyors felépülésén – állítják a tudósok. A közvetlenül az operáció előtt hipnotizált betegek műtét után rövidebb időt töltöttek a kórházban,... Tovább »

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 41 millió forintos adománya

8194_ok

A Gyermeksebészeti Osztályon operálják és gyógyítják az Észak-magyarországi Régióban előforduló rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlnyomó többségét, ezért az alapítvány a kérés teljesítése mellett döntött. Az új eszközöket Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adta át a kórház főigazgatójának, 2014. december 9-én. A műszerpark fejlesztésével újabb terápiás lehetőségekkel bővül a gyermeksebészeti ellátás. A laparoszkópos eszközök használata a betegek műtéti terhelését jelentős... Tovább »

Új Onko-Haematológiai Osztály a Heim Pál Gyermekkórházban

hptl01

A Heim Pál Gyermekkórház ellátási feladatainak korszerűsítése során az onko-haematológiai betegek ellátását a Madarász utcai részlegből az Üllői úti központba helyezte át. Az újonnan kialakított osztályon 15 ágyon gyógyítják majd a kis betegeket. A rákos gyermekek ellátásának jelentős mértékű minőségi javítása a Gyermekrák Alapítvány célkitűzéseivel megegyezik, ezért a merőben új szemléletű, gyermekvilágot tükröző osztály kialakítását a kezdetektől támogatta. A közhasznú... Tovább »

Ebola: nálunk mekkora a veszélye egy járvány kitörésének?

Woman wearing mask in city.

A hazai és a nemzetközi hatóságok, valamint a témával foglalkozó civil szakértők és orvosok is egyetértenek abban, hogy Magyarország ebolajárvány szempontjából a nagyon alacsony kockázatú országok közé tartozik.   Az utóbbi hetekben egyre kevesebb tudósítást, hírt, statisztikai adatot hallunk-látunk az eboláról. Az ebolaveszély ugyan nem „lejárt lemez”, azonban a vélemények megegyeznek abban, amit az Országos Tisztifőorvosi Hivatal illetékese is megerősített,... Tovább »

Ingyenes egészségbiztosítást kínál mindenkinek a Vienna Life (x)

Female Patient On CT Scan Bed

A Vienna Life Biztosító – márkabevezető kampánya keretében – egy évre szóló, ingyenes egészségbiztosítást ad mindenkinek, aki 2014. november 30-ig regisztrál a viennalife.hu oldalon. A biztosítással rendelkezők számára sérülésük, balesetük vagy betegségük esetén, a biztosító ingyenesen megszervezi és – 250 ezer forint összegig – kifizeti az MR, CT vagy PET-CT vizsgálatot. A biztosítás nulla forintos díj ellenében köthető meg, amelyért... Tovább »

Schobert Norbi szeme fénye – videó

Az egykori fitnesz tréner, sokak átmozgatója ma már inkább üzlet-, mint sportember. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostanában kevesebbet tenne egészségéért. Ezt igazolja az is, hogy Norbi 5 éve esett át egy látás tökéletesítő eljáráson, amely műtétnek nem is nevezhető. Mivel rövidlátó volt, szemüveget viselt, ám azt az edzésekhez levette, a kontaktlencsét pedig úszásnál kellett ki-be rakosgatnia. Az eszközök... Tovább »

Tatár Csilla és Gönczi Gábor: Ekkor még nem tudhatták

A televíziós álompár a napokban jelentette be, hogy befejezi a közös életet. Tatár Csilla és Gönczi Gábor eztán igyekszik egymás nélkül továbbkeresni a boldogságot. Egy ország szeme előtt kivirágzott kapcsolat ért tehát véget, de úgy néz ki, a felek tiszta fejjel, és egy ideje már tökéletes látással mondták ki a nemet. A pár ugyanis még a házasság alatt döntött úgy,... Tovább »

Scroll To Top