Fül-orr-gégészet

A fül-orr-gégészet által kezelt és gyógyított tünetek és betegségek rendkívül széles kört ölelnek fel. A fül-orr-gégészek ugyanúgy találkoznak a leggyakoribb, általában felső légúti tüneteket produkáló betegségekkel, allergiás tünetekkel, vagy éppen hallászavarokkal és orrüreget érintő elváltozásokkal, mint akár daganatos megbetegedésekkel. A fül-orr-gégészeti ellátás esetenként a rekonstrukciós, vagy más néven plasztikai sebészeti beavatkozásokra is kiterjed, illetve a nagyothallás kezelésében általában alkalmazott hallókészülékek helyett időnként implantátumokkal is dolgoznak.
  • Ezek a tüszős mandulagyulladás egyértelmű jelei

    Ezek a tüszős mandulagyulladás egyértelmű jelei

    Láz, nehéz nyelés: a tüszős mandulagyulladás legjellegzetesebb tünetei. Dr. Helfferich Frigyes szerint csak akkor kell őket kivenni, ha egy évben többször is begyulladnak. Részlet a 2010. március 30-i élő adásból.Szakértőnk:... Tovább »
  • Horkoló gyerek? Az ok egyértelmű!

    Horkoló gyerek? Az ok egyértelmű!

    Az orr- és a garatmandula túltengése miatt horkolnak a gyerekek, tehát ezen szervek teljes vagy részleges eltávolításával lehet hatékonyan kezelni a problémát.Szakértőnk: Dr. Buda Bernadett, fül-orr-gégész, szomnológus Tovább »
Scroll To Top