Dietetika

Az vagy, amit megeszel! – tartja az elterjedt mondás, és nem is áll távol az igazságtól. A táplálkozás, az étrend és az egészséges életmód tanácsadás lehet a kulcsa a betegségek gyógyításának, sőt a különböző betegségek megelőzésének is. Sok esetben egy kialakult komoly betegség utáni roborálás, regenerálódás is függ a bevitt vitaminok, ásványi anyagok, makro- és mikro tápanyagok mennyiségétől és milyenségétől. De nem csak ebben segíthet a dietetikus, összeállíthat egy olyan biztonságos diétát, amellyel megbízhatóan lehet fogyókúrázni, de nem az egészség rovására.
 • Tények és tévhitek az egészséges táplálkozásról

  Tények és tévhitek az egészséges táplálkozásról

  Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a változatos étrend, a túlzott sóhasználat mellőzése az édességek minimalizálása, és a tejtermékek, valamit a zöldségek rendszeres fogyasztása, mondja Dadda Noémi dietetikus.Szakértőnk: Dadda Noémi, dietetikus Tovább »
 • Így fogyj le, hogy elkerüld a jojó-effektust

  Így fogyj le, hogy elkerüld a jojó-effektust

  Egy rosszul kivitelezett fogyókúra után nagyon gyakran alakul ki jojo effektus, ami azt jelenti, hogy a diéta végeztével nagyon gyorsan visszarakódnak a zsírpárnák. Éppen ezért mindenképpen tudatosan érdemes csak fogyókúrázni,... Tovább »
 • Vigyázz! Csak így lehet egészséges a fogyás

  Vigyázz! Csak így lehet egészséges a fogyás

  Egy rosszul végzett fogyókúra számos hiányállapotot okozhat, ami akár a későbbiekben akár betegséget is okozhat. Éppen ezért egy fogyókúra alkalmával érdemes néhány alapszabályt betartani, mondja Dadda Noémi, dietetikus.Szakértőnk: Dadda Noémi,... Tovább »
Scroll To Top