Babaváró

 A magzat feljődése
A Gravida kismamavitamin egy olyan komplex készítmény, amelynek szedésével minden olyan vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot megadsz a magzatodnak, sőt önmagadnak is, amire a babavárás időszakában, illetve a szülést követően szükségetek lehet!
Egy kisbaba érkezése szinte mindent megváltoztat egy pár életében. A babavárással a szülők egy olyan világba csöppennek, ahol minden információ kincset ér. Ehhez nyújt segítséget Babaváró rovatunk, ahol dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász szakértőnk mutatja be hétről-hétre a magzatot és az édesanyát érintő változásokat.

Reality: Katiban a Baba II. évad

 • 10-11. hét – Észjáték

  10-11. hét – Észjáték

  Mostanáig a magzat súlya elhanyagolható volt, de ekkortól már mérhető, és hétről hétre gyarapodik. Az agy még mindig rohamosan nő, ezért továbbra is ez a leglátványosabb szerve a picinek, de... Tovább »
 • 12. hét – A nagy vizsgálat

  12. hét – A nagy vizsgálat

  Az első trimeszter végére, vagyis a 12. hétre már emberi vonásokkal rendelkezik a magzat. A kritikus fejlődési szakasz lezárul, és a pici előkészül az új teststruktúrák kialakításához. Szakértőnk: Dr. Csermely Gyula... Tovább »
 • 13-14.hét – Hízókúra

  13-14.hét – Hízókúra

  A második trimeszter ideje alatt rohamosan nő a magzat. A 13-14. hét között több mint 60%-kal növeli meg testsúlyát a korábbiakhoz képest. A legtöbb szerve már önállóan működik, a pajzsmirigye... Tovább »
 • 20-21. hét – A nagy felfedező

  20-21. hét – A nagy felfedező

  A terhesség 20-21. hete az önfeledt felfedezés ideje. A pici elkezdi érzékelni a körülötte lévő világot, úgyhogy ilyenkor érdemes figyelni a kommunikációját. Hempereg, alámerül, rugdalózik. Szakértőnk: Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász Tovább »
 • 24-25. hét – Ízorgia

  24-25. hét – Ízorgia

  Ebben az időszakban fejleszti ízérzékelő bimbóit a magzat, azaz már most eldől, hogy édesszájú lesz-e vagy sem. Szorgalmasan fejleszti izomzatát, belső szerveit és barna zsírsejtjeinek számát. Utóbbi sejtek segítenek majd... Tovább »
 • 32-33. hét – A lustaság ideje

  32-33. hét – A lustaság ideje

  Magzatod most már a nap 90-95%-át átalussza, ilyenkor a szeme önkéntelenül mozog a szunyókálás ideje alatt. Bőre egyre vastagabb és rózsaszínűbb. A 32-33. hétben még aktív lehet, de mostantól mindig... Tovább »
Scroll To Top