• Mekkora az esélye az érszűkületre?

  Mekkora az esélye az érszűkületre?

  Meghatározható, hogy mekkora eséllyel fog kialakulni érrendszeri megbetegedés, érszűkület. Vannak olyan faktorok, amelyeket nem lehet befolyásolni, mint a nemet, az életkort és az öröklött géneket. A beteg tudja viszont befolyásolni... Tovább »
 • Ezek az érelmeszesedés fő kiváltó okai

  Ezek az érelmeszesedés fő kiváltó okai

  A magas vérnyomás, a dohányzás és a túlsúly említhetők elsőként és legfőbb problémaként az érelmeszesedés, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések kiváltójaként. Van, amikor a genetika is meghatározó, de a... Tovább »
 • Testsúlytöbblet és mozgásszervi panaszok

  Testsúlytöbblet és mozgásszervi panaszok

  A mozgásszervi panaszokat okozó ízületi rendellenességek a mozgástevékenység csökkentésére késztetnek. Ez viszont testsúlygyarapodáshoz is vezethet, ami tovább nehezíti a mozgást, és növeli az ízületek terhelését, így a további testsúlynövekedés veszélye... Tovább »
 • Reuma: ekkor jó a meleg gyógyfürdő

  Reuma: ekkor jó a meleg gyógyfürdő

  Reumás megbetegedések esetén nem minden esetben hatnak kedvezően a meleg gyógyfürdők. Ez attól függ, hogy az adott esetben aktív vagy inaktív állapotban van-e a gyulladás. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-,... Tovább »
 • Mozgással az ízületi problémák ellen

  Mozgással az ízületi problémák ellen

  Akkor is érdemes tenni az ízületi betegség ellen, ha már kialakult. Megfelelő szakértői kontrollal sportolni is lehet. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-kézsebész Tovább »
 • Időjárás-változás és reumás betegségek: van összefüggés!

  Időjárás-változás és reumás betegségek: van összefüggés!

  Az időjárás-változásokat megszenvedhetik a reumás betegek, ezért esetükben különösen fontos a panaszok súlyosbodásának megelőzése. Ebben segíthet a megfelelő öltözködés, a fűzőviselés, a kenőcsös kezelés is. Ha mégis kialakul a kellemetlen... Tovább »
 • Ijesztő és súlyos sérülés: a térdficam

  Ijesztő és súlyos sérülés: a térdficam

  A ficam ijesztő látványt nyújt, és valóban az egyik legsúlyosabb sérülése a térdnek. Általában nagyobb közlekedési balesetkor fordul elő, de sportoláskor is bekövetkezhet. Ha kificamodott a térdünk, sose próbáljuk meg... Tovább »

Gyógytorna-gyakorlatok

Scroll To Top