Az ízületek kiropogtatása néha-néha megengedett, de a gyakori kiropogtatás hatására ellazulhatnak az ízületek. Éppen ezért nem ajánlott az ízületek kimozgatása, emellett pedig a problémás ízületet az ember nem tudja magának kiropogtatni, ehhez szakember segítségére van szükség. Részlet a 2010. április 26-i élő videorendelésből.

Doktornő! Nekem recseg a derekam, a nyakam, az összes ízületem. Ha ezeket kiropogtatom, akkor megkönnyebbülök, problémát jelent ez. Hát igen, sajnos ez problémát jelent, hogyha ezt nagyon gyakran csinálja. Hogyha egyszer-egyszer előfordul, hogy így kiropogtatja, akkor az nem probléma, de hogyha ez szokássá válik, akkor nagyon el tudnak lazulni az ízületek ettől az állandó kiropogtatástól. Az, hogy recseg, ropog mindene, az nem egy akkora nagy probléma, hogyha nem okoz fájdalmat. Mindenki más nyilván és vannak olyan emberek, akiknek az ízületei eleve lazábbak, van, akinek merevebb, van, akinek ropog jobban, valakinek nem és ahogy mondom, ez nem okoz különös problémát, hogyha nem jár fájdalommal együtt. Ez a kiropogtatás egy nagyon érdekes dolog és az emberek, akik meséltek nekem, hogy szokták maguknak csinálni és tényleg megszokták ezt a dolgot ez gyakorlatilag azért van, mert amikor kimozgatjuk az ízületeket, van egy hormon, ami ki van engedve a testbe, egy Endorfin az a neve és ezek az Endorfinok okoznak ilyen jó érzést. És hogyha kiropogtatunk a testünket, akkor több Endorfin szabadul fel a testben és ezért van az, hogy azt érzi, hogy jó. Na, már ezt is máskor meséltem, hogy ha az ember kimozgatja ízületeket, vagy kiropogtatja magának, akkor ritkán van az, hogy azt az ízület, ami tényleg problémás, hogy azt tudja kimozgatni, mert ahhoz kell egy külső erő és kell egy bizonyos irány, meg ez az erő, amit magunknak nem tudjuk kifejteni ezekkel a kimozgatásokkal. Szoval általában az van, hogy amit ki tud mozgatni, az már eleve mozog és csak még egy kicsit ráhúzott és ami nem mozog, az egyre jobban beáll. Szal nem oldjuk meg a problémát ezzel és az ahogy mondtam az elején, egyre jobban mozognak ezek az eleve lazább ízületek és egyre jobban beáll az, ami a problémás. Szal hogyha lehet, akkor mindenképpen azt javasolnám, hogy szoktassa le magát erről a kiropogtatásról. Hogyha valami probléma van, akkor inkább forduljon kiroplaktorhoz, aki azzal a problémával tud foglalkozni.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr

 • Antropozófus orvos – a természetgyógyász belgyógyász

  Antropozófus orvos – a természetgyógyász belgyógyász

  Az antropozófus orvoslás a természetgyógyászat egy speciális fajtája. Dr. Jakab Tibor, antropozófus mondja el szakterülete érdekességeit. Részlet a 2009. december 3-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Jakab Tibor, belgyógyász és természetgyógyász Tovább »
 • Ne szorongj! Egészséges maradsz!

  Ne szorongj! Egészséges maradsz!

  A szorongás az immunrendszer legnagyobb ellensége. Ha nem elégedett önmagával, az az egészségére is kihat. Részlet a 2009. december 3-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Jakab Tibor, belgyógyász és természetgyógyász Tovább »
 • Záróizom-torna: a női önértékelést is erősíti

  Záróizom-torna: a női önértékelést is erősíti

  Egyre több olyan nő van, akinek a méheltávolítás utáni szövődmények okoznak gondot. Ilyen szövődmény például a vizelet megtartási probléma,vizelet és széklet ürítési inger megszűnése stb. Ezek a problémák szinte teljesen... Tovább »
 • A leggyakoribb tévhitek az intimtornáról

  A leggyakoribb tévhitek az intimtornáról

  Az intimtorna olyan funkciókat javít az alhasban, ami kihat a szexualitásra,az emésztésre, a vizelet megtartásra stb. Sokszor ajánljanak a nőknek más lehetőségeket a belső szerveik erősítésére, de ezek leginkább azoknak... Tovább »
Scroll To Top