Kezdetben csak a bőr hámrétegén jelentkezik, ami megfelelő kezelés hiányában a mélyebb szövetekre is átterjedhet.A Paget-kór jellemző megjelenési helyei azok a területek, ahol apokrin mirigyek fordulnak elő: az emlő, a végbélnyílás környéke, a gáttájék, a női külső nemi szerv, illetve a pénisz bőre. Részlet a 2011. augusztus 4-i élő adásból.

Szakértőnk: Dr. Szántó István, belgyógyász, onkológus

 • Meglepő felfedezés: eperrel a rák ellen!

  Meglepő felfedezés: eperrel a rák ellen!

  Kínában hihetetlen felfedezést tettek. A rákot megelőző állapotban epret etettek emberekkel, ezzel pedig visszaszorították a nyelőcsőrák kialakulását. Szövettani bizonyítékok is vannak rá! Szakértőnk: Dr. Szántó István belgyógyász, onkológus Tovább »
 • Hányinger kemoterápia idején? Ez a teendő

  Hányinger kemoterápia idején? Ez a teendő

  A kemoterápia után jelentkező görcsös hányinger, hányás csillapítása nem csak a rosszullét miatt fontos, hanem azért is mert a beteg kiszáradhat. A folyadék mellett pótolni kell az elveszített ásványi anyagokat... Tovább »
 • Így készüljön kemoterápiás kezelésre

  Így készüljön kemoterápiás kezelésre

  A daganatos betegségek gyógyításának szerves része a kemoterápia, a legtöbb esetben ez elkerülhetetlen. Részlet a 2009. augusztus 4-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Borbényi Erika, onkológus, holisztikus terapeuta, Hospice-orvos Tovább »
 • Mi a különbség a sugárterápia és a kemoterápia között?

  Mi a különbség a sugárterápia és a kemoterápia között?

  Nem az orvosok maguk találják ki, mit kell tenni, hanem az utóbbi 50-60 év alatt kialakult szigorú szabályok szerint járnak el a daganatos betegségek kezelésében. Dr. Szántó István onkológus beszél... Tovább »
 • A sugárterápia mellékhatásai

  A sugárterápia mellékhatásai

  A fáradékonyság minden sugárkezelés alatt jelentkezik, ezért a kezelés ideje alatt érdemes rengeteget pihenni és ajánlott sok folyadékot inni. Részlet a 2009. július 14-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Borbényi Erika, onkológus,... Tovább »
Scroll To Top