Ma már rengeteg allergiagyógyszer kapható, de mindenképpen érdemes felkeresni egy allergológus szakorvost, hogy a tüneteknek megfelelően a legjobb gyógyszerkombinációt írja fel. Részlet a 2009. augusztus 13-i élő videorendelésből.

Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus

 • Pollenriadó

  Pollenriadó

  Amikor már erős allergiás tünetei vannak már nem érdemes elkezdeni az allergia elleni gyógyszereket, állítja Dr. Balogh Katalin. Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »
 • Mi, magyarok fertőzzük egész Európát

  Mi, magyarok fertőzzük egész Európát

  A parlagfüvet nem elég egy országban kiirtani, mert a nemzetközi forgalom miatt könnyen visszafertőződik. Részlet a 2009. szeptember 10-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »
 • Amikor tényleg kutya-bajod van

  Amikor tényleg kutya-bajod van

  Ha valakivel vele születik az allergiahajlam és hosszú ideig érintkezik pl. a kutya szőrével, annál könnyen kialakulhat kutyaszőr-allergia. Részlet a 2009. július 2009. július 23-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin,... Tovább »
 • Macskaszőr-allergia: ilyenkor kell megválni a cicától

  Macskaszőr-allergia: ilyenkor kell megválni a cicától

  A macskaszőr súlyos tüneteket okozhat, azonban az is előfordulhat, hogy a macskaszőr-allergiát csak az allergiateszt mutatja ki. Amennyiben a macska közelében tüsszög, köhög valaki, vagy bőrtünetei lesznek, érdemes elkerülnie a... Tovább »

 • Rettegett lisztérzékenység

  Rettegett lisztérzékenység

  Gyermekkorban akár végzetessé is válhat a lisztérzékenység.A lisztérzékenység egy rendkívül súlyos felszívódási zavar. A vékonybélbolyhok sorvadása miatt alakul ki. A gabonafélék: búza, árpa, rozs fehérjéire kialakult érzékenység. A betegség sokszor... Tovább »
 • Tejes panaszok: mi a rosszabb, az allergia vagy az intolerancia?

  Tejes panaszok: mi a rosszabb, az allergia vagy az intolerancia?

  A tejfehérje-allergia kinőhető, a laktózintolerancia azonban nem. A laktózintolerancia enzimhiányból ered, ez esetben hiányzik a tejcukort lebontó enzim, vagyis a tejcukrot nem tudja megemészteni a beteg. Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin... Tovább »
Scroll To Top