A gipsz maga egy nagyon jó rögzítési rendszer, de bizonyos területeken rögzítő pántokkal, rögzítő sínekkel már ki lehet váltani. Részlet a 2010. február 17-i élő videorendelésből.

Új rögzítések gipsz helyett A gipsz az egy külső rögzítő és vannak olyan műtéti eljárások, amikben belső rögzítést alkalmazunk. Ezek csontokra helyezhető lemezek, csontvelőbe ültetett bizonyos rudak, amik szintén helyreállítják a törést. Ezek után egyik után sem kell gipszelni az esetek nagyszámában. A gipsz maga egy jó rögzítési rendszer. Egy biztos, hogy a fizikoterápiás kezelésekkel és bizonyos rögzítő sínekkel, bokarögzítő pántokkal, térdrögzítő pántokkal a régebben gipsszel rögzített esetek már gipszrögzítésből kiválthatóak. Úgy hogy ezért úgy gondolom, hogy a gipsz megvan, ha nem is a reneszánszát éli, de megvan az indikációs területe, de már nagyon sok olyan más kezelési eljárás van, amiben szintén tudunk segíteni a betegeknek és nem kell tokától bokáig begipszelni. Szakértőnk: Dr. Knoll Zsolt PhD., ortopéd orvos, traumatológus,
sportsebész


  • 4 betegség, amit a saját véred meggyógyít

    4 betegség, amit a saját véred meggyógyít

    A sajátvér-kezelés indikációja néhány betegség során már nagyon jól kialakult és nagyon hatásos. Alkalmazható többek között a krónikus Achilles-ín gyulladás, a teniszkönyök betegség, valamint különböző ízületi gyulladások esetén, valamint porcfelszín... Tovább »
Scroll To Top