Dr. Horváth Béla bőrgyógyász már többször találkozott olyan esettel, hogy sem szemmel, sem dermatoszkóppal nem látszott az anyajegyen semmilyen külső elváltozás, az összehasonlító, teljes testre kiterjedő bőrrákszűrési módszer azonban változást mutatott ki. Éppen ezért érdemes olyan anyajegyszűrésre menni, ahol ilyen vizsgálati módszert alkalmaznak. Részlet a 2010. augusztus 12-i élő videorendelésből.

Szakértőnk: Dr. Horváth Béla, bőrgyógyász szakorvos

 • Meglepő felfedezés: eperrel a rák ellen!

  Meglepő felfedezés: eperrel a rák ellen!

  Kínában hihetetlen felfedezést tettek. A rákot megelőző állapotban epret etettek emberekkel, ezzel pedig visszaszorították a nyelőcsőrák kialakulását. Szövettani bizonyítékok is vannak rá! Szakértőnk: Dr. Szántó István belgyógyász, onkológus Tovább »
 • Hányinger kemoterápia idején? Ez a teendő

  Hányinger kemoterápia idején? Ez a teendő

  A kemoterápia után jelentkező görcsös hányinger, hányás csillapítása nem csak a rosszullét miatt fontos, hanem azért is mert a beteg kiszáradhat. A folyadék mellett pótolni kell az elveszített ásványi anyagokat... Tovább »
 • Így készüljön kemoterápiás kezelésre

  Így készüljön kemoterápiás kezelésre

  A daganatos betegségek gyógyításának szerves része a kemoterápia, a legtöbb esetben ez elkerülhetetlen. Részlet a 2009. augusztus 4-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Borbényi Erika, onkológus, holisztikus terapeuta, Hospice-orvos Tovább »
 • Mi a különbség a sugárterápia és a kemoterápia között?

  Mi a különbség a sugárterápia és a kemoterápia között?

  Nem az orvosok maguk találják ki, mit kell tenni, hanem az utóbbi 50-60 év alatt kialakult szigorú szabályok szerint járnak el a daganatos betegségek kezelésében. Dr. Szántó István onkológus beszél... Tovább »
 • A sugárterápia mellékhatásai

  A sugárterápia mellékhatásai

  A fáradékonyság minden sugárkezelés alatt jelentkezik, ezért a kezelés ideje alatt érdemes rengeteget pihenni és ajánlott sok folyadékot inni. Részlet a 2009. július 14-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Borbényi Erika, onkológus,... Tovább »
Scroll To Top