• Az a rémes nyakfájás – tisztázd, mi okozza!

  Az a rémes nyakfájás – tisztázd, mi okozza!

  Mert ha csak elfeküdted, nincs nagy gond, de ha nem, akár csigolya- vagy porckorong-betegséged is lehet. A rugalmasságukat vesztett nyakcsigolyák az ideget is nyomhatják, és az már különösen kellemetlen. Szakértőnk:... Tovább »
 • Mi van a porcleválás mögött?

  Mi van a porcleválás mögött?

  A térdi porcleválás a comb- és lábszárcsont közötti íves porcok, az ún. meniscusok szakadását jelenti. Gyakran jár szúró fájdalommal, ilyenkor a levált porclemez zavarja, dörzsöli az ízületeket vagy a csontot.... Tovább »
 • Tarkófájás nyaktorna mellett: sok mindentől lehet

  Tarkófájás nyaktorna mellett: sok mindentől lehet

  A tarkófájdalom oka ehet meszesedés vagy porckoronglapulás, és még számtalan egyéb dolog. A legjobb, ha megnézetjük szakorvossal. De a gyógytornász is ajánlhat speciális nyak- és tarkófájás elleni tornát. Szakértőnk: Dr.... Tovább »
 • Időjós ízületek: tényleg léteznek?

  Időjós ízületek: tényleg léteznek?

  Azt mondják, hogy különösen a beteg ízületek jól előre jelzik az időjárást: érzékenyen reagálnak a hőmérséklet vagy a légnyomás hirtelen változására. Valóság ez vagy csak városi legenda?Szakértőnk: Dr. Boross György,... Tovább »
 • Reuma: ekkor jó a meleg gyógyfürdő

  Reuma: ekkor jó a meleg gyógyfürdő

  Reumás megbetegedések esetén nem minden esetben hatnak kedvezően a meleg gyógyfürdők. Ez attól függ, hogy az adott esetben aktív vagy inaktív állapotban van-e a gyulladás. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-,... Tovább »
 • Mozgással az ízületi problémák ellen

  Mozgással az ízületi problémák ellen

  Akkor is érdemes tenni az ízületi betegség ellen, ha már kialakult. Megfelelő szakértői kontrollal sportolni is lehet. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-kézsebész Tovább »
 • A köszvény idővel deformálja az ízületet

  A köszvény idővel deformálja az ízületet

  A köszvényes betegek ízületeit, elsősorban a lábujjaikat, különösképp fenyegeti a károsodás veszélye. Már csak ezért is szükséges, hogy megfelelő táplálkozás révén elkerüljék a fájdalmas köszvényrohamokat. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-,... Tovább »
 • Ijesztő és súlyos sérülés: a térdficam

  Ijesztő és súlyos sérülés: a térdficam

  A ficam ijesztő látványt nyújt, és valóban az egyik legsúlyosabb sérülése a térdnek. Általában nagyobb közlekedési balesetkor fordul elő, de sportoláskor is bekövetkezhet. Ha kificamodott a térdünk, sose próbáljuk meg... Tovább »

Gyógytorna-gyakorlatok

Scroll To Top