Címke: vitaminpótlás

Vitaminok vagy gyümölcsök? Az orvos válaszol!

Megfelelő minőségű gyümölcshöz manapság nagyon nehéz hozzájutni, tehát nem tudunk olyan mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget bevinni a szervezetünkbe, hogy ezzel fedezzük a napi vitaminszükségletünket, főleg nem télen. A multivitamin kiválasztását ugyanakkor alaposan át kell gondolni. Szakértőnk: Dr. Héczey András háziorvos Tovább »

Együtthatás: a homeopátiás szerek fogyasztásának legfontosabb szabályai

A homeopátiás szerek csak akkor képesek kifejteni hatásaikat, ha az ebben a videóban felsorolt kritériumoknak eleget teszünk. Dr. Sebő Zsuzsanna osztja meg velünk a homeopátiás szerek fogyasztásának legfontosabb szabályait!Szakértőnk: Dr. Sebő Zsuzsanna, gyermekgyógyász, homeopata, a Komplementer Medicina Szakmai Kollégium tagja Tovább »

80299_vtmnsfrbnthnnng.jpg

Vitaminpótlás gyerekeknél: Ne lihegjük túl!

Ha megfelelően táplálkozik a gyermek, akkor csak nagyon indokolt esetben kell a mesterséges vitaminpótlás. A túlzott c-vitamin beviteltől még baja is lehet a lurkónak, mert így a vesekövesség kialakulása jóval gyakoribb lesz. Részlet a 2011 június 28-i élő videórendelésből. Szakértőnk: Dr. Bókay János, gyermekgyógyász Tovább »

42641_shpp.jpg

Vaspótlás tavasszal

Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális. A vas túlnyomó része fehérjeszerkezetekhez kötődik, leginkább a haemoglobin és a myoglobin molekulák formájában, A haemoglobin a vérben, a vörösvértestekben található óriásmolekula, amely az oxigén és a szén-dioxid szállítás túlnyomó részét végzi, a myoglobin az izomban található. A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk... Tovább »

Ezt a vitamint sose feledd télen!

A téli időszakban a legfontosabb a C-vitamin bevitele, hiszen könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Szakértőnk: Dr. Vajer Péter családorvos Tovább »

Érdemes felkészülni a télre

Autoimmun betegségben szenvedőnek mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálniuk állapotukról, és  közösen megbeszélni, hogyan lehet elkerülni a téli legyengülést. Szakértőnk: Dr. Vajer Péter családorvos Tovább »

Scroll To Top