Címke: vitamin

kismama6

Ez a teendő, ha kimaradt a vitaminszedés

Mit tegyen a kismama, ha véletlenül kimaradt a napi vitaminszedés? Nem érdemes egyszerre két adag vitamint beszednie, mivel a dózisok egy napra tervezettek - de alkalmilag ez sem fog nála gondot okozni. Ahogyan az sem, ha egy napnyi vitaminszedést kihagy. Ezzel együtt, a jótékony hatások érdekében minden esetben érdemes rendszeres szedésre törekedni. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

vitamin2

Vitamin-túladagolás: valóban lehetséges?

Vitamin-túladagolás: bizony, lehetséges! Míg a vízben oldódó vitaminok általában kiürülnek a szervezetből, addig a zsírban oldódó vitaminokra jellemző, hogy elraktározódnak és így fel is halmozódhatnak. Így elérhetnek egy olyan szintet, ami már káros lehet. Különösen érdemes odafigyelni erre babavárás idején. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

kismama3

Szedhet-e vitamint az allergiás kismama?

Természetesen az allergiás kismama is szedhet vitamint, de olyat kell választania, ami nem tartalmazza azt az allergént, amire érzékeny. Ma már létezik olyan komplex vitaminkészítmény Magyarországon, amely többféle allergén elkerülését is lehetővé teszi. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

kismama1

Szedhet-e vitamint a cukorbeteg kismama?

A cukorbeteg kismama is szedhet vitamint, ám ügyelnie kell arra, hogy cukormentes változatot válasszon. Ez nem fogja zavarni a szénhidrát-anyagcseréjét, ellenben éppúgy kifejti jótékony hatását, mint a többi hasonló készítmény. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

oriasbebi_es_vitamin

Óriásbaba és vitamin komplex – van-e összefüggés?

Vajon valóban óriásbaba születésére lehet számítani, ha vitamin komplexet szed a kismama? A kutatások ezt nem igazolják. Az viszont igaz, hogy ha a magzat ideális körülmények között tud fejlődni, akkor genetikai adottságainak megfelelő méretűre nő. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

helyes_eletmod_kismamaknak

Helyes életmód, egészséges táplálkozás kismamáknak

A helyes életmód, egészséges táplálkozás nagyon fontos a várandósság idején. Betegségről ez esetben szó sincs, tehát mindent szabad, amíg jólesik - de csak ameddig jólesik! A kellő vitamin- és ásványianyag-bevitel érdekében a megfelelő táplálékkiegészítők fogyasztását is érdemes megfontolni. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

Scroll To Top