Címke: visszér

lab3

Visszérkezelés: ma már elkerülhető a csúnya hegek kialakulása

A visszérkezelés során a 19. század végétől, 20. század elejétől kezdve száz éven át gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazták. E konzervatív kezelések következtében számos, esztétikai problémát is okozó heg maradt hátra. 2006 környékén azonban új, minimál-invazív eljárások születtek, amelyek sokkal kevésbé megterhelőek a páciensek számára és szinte nyomtalanul gyógyulnak. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

visszer3

Örök emberi probléma: a visszeresség

Amióta az ember két lábra állt, azóta létezik a visszeresség is. Ám ennek kezeléséhez ma már korszerű eljárások is rendelkezésre állnak, melyek minimális beavatkozással járnak, és így sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetet, mint a hagyományos sebészeti módszerek. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

venas keringes

Funkciózavar a vénás keringésben – mitől alakulhat ki?

A vénáknak az artériás erekkel ellentétben nincs izmos faluk, és a bennük található billentyűk is vékonyak, hártyaszerűek. Mivel azonban a nehézségi erővel szemben kell működniük, nem nehéz elképzelni, hogy ha folyamatosan állunk vagy ülünk, funkciózavar alakul ki: vénás pangás keletkezik. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

odema

Ödéma a lábon: nem csak a vénás rendszer problémája okozhatja!

Súlyosabb visszeres problémák esetén idővel ödéma is jelezheti a vénás rendszer funkciózavarát, általában a lábfejen és a bokán. Általában ez a jele annak, hogy a főági vénás elégtelenség előrehaladottabb állapotba került, illetve annak, hogy esetleg mélyvénás komponens is közrejátszik. Mivel azonban az ödémásodás egyéb egészségügyi okokból is létrejöhet, mindenképp érdemes a hátterét felderíteni. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

lab5

Visszérkezelés, altatás nélkül? Ma már lehetséges!

A modern visszérkezelési eljárások egyik előnye, hogy altatás, illetve lumbális érzéstelenítés nélkül, helyi érzéstelenítés alkalmazásával végezhetők. Ennek előnye, hogy jóval kisebb pszichés és fizikai megterhelést jelent a pácienseknek. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

venak

Visszér: ez nem csupán esztétikai probléma!

A visszerek, a vénás betegségek természetesen esztétikai problémát is okozhatnak, ám kezelésük messze nem csupán esztétikai kérdés. Fontos tudni, hogy a látszólag enyhébb elváltozások hátterében is lehet mélyvénás probléma, vénás elégtelenség. Épp ezért bármely vénás tünet esetén ajánlott szakorvossal konzultálni. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

Scroll To Top