Címke: terhesség

happy pregnant women exercising on fitball in gym

Helyes testmozgás a várandósság alatt

A testmozgás a várandósság alatt is nagyon hasznos lehet, például mert szüléskor, a kitolási szakban fontos szerep jut a hasizmoknak, a gát körüli terület rugalmasságához, regenerálódásához pedig megfelelő gátizmok szükségesek. Kerülni kell azonban a futást és mindazokat a sportokat, amelyek rázkódással vagy más veszéllyel járnak.. Szakértőnk: Dr. Beke Artúr szülész-nőgyógyász Tovább »

Patient suffering from stomach ache while consulting doctor

Felkészülés a várandósságra – mi mindenre kell odafigyelni?

A várandósságra már előre érdemes alaposan felkészülni, melynek része a megfelelő életmód kialakítása, az esetleges alapbetegségek miatt szedett gyógyszer helyes beállítása, a fogászati vizsgálat és szükség szerinti fogászati kezelés, valamint a megfelelő higiéné is - beleértve az egészséges hüvelyflóra fenntartását. Szakértőnk: Dr. Beke Artúr szülész-nőgyógyász Tovább »

varandossag_folsav

Miért olyan fontos a folsav a várandósság idején?

A folsav nevű vitamin fontos szerepet játszik a sejtek megfelelő osztódásában. Mivel a vitaminokat szervezetünk nem tudja előállítani, ezeket táplálékkal vagy vitaminkészítményekkel tudjuk biztosítani. Várandósság idején különösen fontos a folsavbevitel, hiszen hiánya fejlődési rendellenességhez, például nyitott gerinc kialakulásához vezethet. Szakértőnk: Dr. Beke Artúr szülész-nőgyógyász Tovább »

varandossag_valtozasok

Mi minden változik a nő testében a várandósság alatt?

A nő szervezete a várandósság idején jelentős változásokon megy keresztül. például vízvisszatartás észlelhető, a terhességmegtartó hormonok hatására pedig ellazulnak a simaizmok. Így a méh rugalmasan követheti a magzat növekedését, ugyanezért viszont emésztési, vizeletürítési gondok is jelentkezhetnek. Mi minden történik még? Szakértőnk: Dr. Beke Artúr szülész-nőgyógyász Tovább »

Scroll To Top