Címke: terhesség

kismama6

Ez a teendő, ha kimaradt a vitaminszedés

Mit tegyen a kismama, ha véletlenül kimaradt a napi vitaminszedés? Nem érdemes egyszerre két adag vitamint beszednie, mivel a dózisok egy napra tervezettek - de alkalmilag ez sem fog nála gondot okozni. Ahogyan az sem, ha egy napnyi vitaminszedést kihagy. Ezzel együtt, a jótékony hatások érdekében minden esetben érdemes rendszeres szedésre törekedni. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

vitamin2

Vitamin-túladagolás: valóban lehetséges?

Vitamin-túladagolás: bizony, lehetséges! Míg a vízben oldódó vitaminok általában kiürülnek a szervezetből, addig a zsírban oldódó vitaminokra jellemző, hogy elraktározódnak és így fel is halmozódhatnak. Így elérhetnek egy olyan szintet, ami már káros lehet. Különösen érdemes odafigyelni erre babavárás idején. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

kismama3

Szedhet-e vitamint az allergiás kismama?

Természetesen az allergiás kismama is szedhet vitamint, de olyat kell választania, ami nem tartalmazza azt az allergént, amire érzékeny. Ma már létezik olyan komplex vitaminkészítmény Magyarországon, amely többféle allergén elkerülését is lehetővé teszi. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

Scroll To Top