Címke: Táplálkozási betegségek

Étkezési tanácsok vastagbél daganat eltávolítás után

Kemoterápia mellett nagyon célszerű odafigyelni arra, hogy megfelelően étkezzen, vagyis a napi többszöri étkezés a legjobb. Tarnai Irén dietetikus szerint a szervezet jelzi, hogy mire van szüksége. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Hurutos befolyás: Így hat a cigi az emésztésre

A dohányzás miatt szinte állandó jellegű gyomorhurut alakul ki, ezért a dohányos embernek nem megfelelő a táplálék felszívódása, sem az emésztése. Sokan azért híznak meg a dohányzás abbahagyása után, mert újra beindul az egészséges étkezés, valamint a cigarettázás helyett evésben jelentkezik a pótcselekvés, mondja Tarnai Irén, dietetikus. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Kíméld a gyomrod: Így étkezz, ha gyógyszert kell szedned!

A gyógyszerek nem tesznek jót a gyomornak, ezért hosszútávon mindenképpen érdemes odafigyelni a megfelelő táplálkozásra. Tarnai Irén dietetikus szerint a napi ötszöri étkezés a legideálisabb, emellett pedig gyomorfájás esetén érdemes kamillateát is inni. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Fontos tudni: Ilyen a szénhidrátmegvonás diétában

Tarnai Irén dietetikus a fogyókúrázóknak sem ajánlja a szénhidrátok teljes megvonását, mert a szervezetnek szüksége van rá. Fogyókúra során inkább a megfelelő energiabevitelre kell odafigyelni! Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Citromos víz – így könnyíti az emésztést

A citromos víz könnyíti az emésztést, de emellett mindenképpen egészségesen kell táplálkozni, mondja Tarnai Irén, dietetikus. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Reggel vagy este? Ilyenkor a legjobb gyümölcsöt enni

Amennyiben valaki fogyókúrázik, reggelire érdemes gyümölcsöt fogyasztania, beindítva az emésztést. Azonban nem szabad hosszú távon csak gyümölcsöt fogyasztani, mert az akár túlzott gyomorsavtermelést is okozhat. Szakértőnk: Tarnai Irén dietetikus Tovább »

Egészséges magok – innentől már komolyan hízlalnak

Az olajos magvak nagyon finomak, de zsírban és kalóriában gazdagok, éppen ezért, ha fogyókúrázik mindenképpen figyeljen oda a mértékre, mondja Tarnai Irén dietetikus. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

Étkezési tanácsok inzulinrezisztenciával

Az inzulin rezisztencia felhívja a figyelmet arra, hogy a szervezet fokozott inzulintermelésre van kényszerítve, ami akár cukorbetegséghez is vezethet. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelni az egészséges táplálkozásra és az ideális testsúlyra, mondja Tarnai Irén dietetikus. Részlet a 2011. május 5-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Tarnai Irén, dietetikus Tovább »

72875_obeseguy.jpg

Kövér gyerekek – tönkreevett életek

Az elmúlt húsz évben megháromszorozódott az elhízott gyerekek száma Magyarországon, ami nemcsak esztétikai okok miatt jelent problémát, hanem az egészségügyi következmények miatt is. Szakértőnk: Dr. Héczey András háziorvos Tovább »

Scroll To Top