Címke: szemész

Vakság másodperceken át – az ideiglenes látásvesztés okai

A néhány másodpercig tartó látáskiesés valószínű nem szemészeti, hanem inkább neurológiai problémára utal. Ilyen esetben mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulni, javasolja Dr. Őri Zsolt, szemész. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

Csőlátás – ilyenkor a látászavar oka nem a szemedben van

Amennyiben időről-időre csőlátása van, feltétlenül forduljon orvoshoz. Bár elképzelhető, hogy csak szemzavarral járó migrénes fejfájása van, komolyabb probléma is állhat a háttérben, állítja Dr. Őri Zsolt, szemész. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

Ez az oka, ha este rosszabbul látsz, mint nappal

A rövidlátó betegeknek romolhat a szemük, és elképzelhető, hogy ezt a panaszt először szürkületkor, sötétben érzékelik. Éppen ezért időről-időre érdemes megnézetni, hogy megfelelő szemüveget hord-e. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

Fejfájás és látászavar: Van összefüggés?

A fejfájás hátterében szemészeti probléma vagy akár migrénes roham is állhat. Dr. Őri Zsolt szemész szerint a panasszal érdemes szakorvoshoz fordulni. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

Nyomás a szemben – ha magas, elveszted a látásod

A szemnyomás tulajdonképpen azért alakul ki, mert a szem egy zárt gömb. Amennyiben alacsony a szemnyomás, akkor a szem nagyon puha, ez többnyire sérült vagy beteg szemen tapasztalható. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

76243_vsn.jpg

Ezért látsz úszkáló foltokat a szemed előtt

Gyakori jelenség, hogy valaki a szeme előtt úszkáló foltokat fedez fel, ez azonban a legtöbb esetben nem jelent problémát, állítja Dr.Őri Zsolt szemész. Részlet a 2011. április 15-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Őri Zsolt, szemész Tovább »

Scroll To Top