Címke: száj és fogászati megbetegedések

Tejfoga rég kiesett már, de nem jön a másik

Kisfiának kiesebb négy tejfoga és nem akar visszanőni már 3 hónapja. Fogorvosnál egy röntgenből megállapítható, hogy van-e fogcsíra, fogkezdemény és ha van, akkor az is megtudható, hogy elő fog-e törni és rendeltetésszerűen történik-e majd ez. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész fogszabályozó orvos felkeresését javasolja a 2011. március 11-i élő videorendelésben.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Sérülés a szájban – Állandóan ráharap

A szájnyálkahártyájára folyton ráharap és kisebesedik. Lehet attól, hogy a fogai rágás során elkopnak és ez okozhatja a sérülést. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész fogpolírozást ajánl a 2011. március 11-i élő videorendelésben.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Esztétikai tömés élettartama

Mennyi az élettartama egy esztétikai tömésnek? Manapság már nagyon korszerű tömőanyagok léteznek. Ha csak az a gondja vele, hogy elszíneződött, akkor elég lehet csak megpolíroztatni. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész ajánlja a 2011. március 11-i élő videorendelésében.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Fogápolás – Mindegy, hogy milyen krémmel keféli

Az aloevera tartalmú fogkrémében nincsen fluorid, amúgy meg bevált neki ez a fogkrém. Szinte mindegy, hogy milyen fogkrémet használ, ha a fogmosási technikája nem megfelelő. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész szerint a fogak kefélése a kulcsfontosságú. Részlet a 2011. március 11-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Ha több fog nőtt a kelleténél: húzni vagy szabályozni?

Ha a gyereknek szűk a fogíve, ha szám feletti fogakkal rendelkezik, a jövőben tisztítási és ínygyulladási problémák jelentkezhetnek. Javasolt a fogszabályozó szakorvos felkeresése, aki megállapíthatja a probléma valós okát és elkezdheti annak kezelését. Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Az egészséges fogsort nem adják ingyen

Társadalombiztosítás nélkül nem lehet kezelést igénybe venni. A TB által támogatott gyógymódokból egyre kevesebb van és azok közt is kevés az ami ingyenes. Részlet a 2011. március 11-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Túl gyakran fáj a fogaid? Ezt kell tenned, hogy ne veszítsd el őket

Állandóan fogorvoshoz jár, mert fáj a foga. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész szerint célszerű az összes fogát jól megcsinálni és odafigyelni a megfelelő korrekt szájápolásra, mert ha nincs lepedék, akkor a fogszuvasodás kialakulása is megelőzhető. Részlet a 2011. március 11-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Erős szájszárazság – így küzdhetsz ellene

Műfogsora van és erős szájszárazsága és ettől alig tud aludni, ingerlékeny, fáradt. Szájszárazság egyre több embernél jelentkezik. Ki kell deríteni mi okozza a szájszárazságot. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész a lehetséges okokról, mellékhatásokról és a problémák kezelésekről. Részlet a 2011. március 11-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Duzzanat a szájban – a kihúzott bölcsességfog furcsa nyoma

Kihúzott bölcsességfoga helyén egy hólyag szerű dudor alakult ki és érzékeny. Lehet egy csontszilánk, vagy a fog egy pici darabja akar kilökődni. Dr. Büki Ágnes fogszakorvos, szájsebész kontrollvizsgálatot javasol, hogy ki kell-e tisztítani. Részlet a 2011. március 11-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Büki Ágnes, fogszakorvos, szájsebész Tovább »

Scroll To Top