Címke: Sebészet

Vesekő

Kemény, kristályos szerkezetű kő, aminek mérete a homokszemcsétől az ökölnagyságig terjedhet és a vizeletben csapódik ki. Kialakulásában szerepet játszik a szervezet magas ion tartalma, a kevés folyadékfogyasztás, a kevés mozgás, valamint a genetikai tényezők. TÜNETEK Legjellemzőbb a hányinger és nőknél az erős, szülési fájdalommal egyenértékű érzés, ami a nagyajkak és a hólyag felé sugárzik, míg a férfiak esetében a herét,... Tovább »

Closeup of Woman's Breast

Mellfelvarrás

  A mellfelvarrás az emlőműtétek sorában a bonyolultabb beavatkozások közé sorolható. A mell megereszkedése több okból alakulhat ki: valakinek veleszületetten megereszkedik, valaki nagy mellel születik, annak következtében ereszkedik meg. Történhet továbbá fogyást követően, illetve szüléskor, s utána a szoptatás alkalmával is. Ennek a korrekciója az olyan plasztikai eljárás, amelyet mellfelvarrásnak nevezünk. Az egyik leggyakoribb, azonban nem közkedvelt műtét, mivel több... Tovább »

Woman's fingers  measuring  her belly fat

Zsírleszívás

A zsírleszívás egy olyan plasztikai eljárás, amely a lerakódott zsírpárnák eltávolítására szolgál. A leggyakrabban a hasi területen fordul elő, azonban a combokon és a deréktájon is elszaporodnak ezek a zsírsejtek. Bár legtöbb esetben ezekről a területekről végeznek zsírleszívást, nem ritka a toka, a térd vagy a felkar zsírleszívással történőkorrekciója sem. Tovább »

pregnant woman and back pain

Terhességi csíkok

A stria definíciója röviden úgy fogalmazható meg, hogy a bőr valamilyen hirtelen volumen-növelés vagy tágulás következtében nem képes tartani a feszességét, ezért berepedezik,s ebből kifolyólag ez nyomokat, tulajdonképpen apró hegeket hagy. Esztétikai panaszokat okozó, elsősorban a fiatal lányokat érintő problémáról van szó. Tovább »

mthct

Ajakdúsítás

Az ajakdúsításnak több változata van: van, amikor műtét alatt, s van, amikor ambulánsan történik. Műtéti ajakdúsítás esetén lényegében három anyaggal tölthető az ajak: tartós,felszívódó, illetve saját anyaggal. Ehhez hozzájárulhat az implantátum beültetése, amikor is egy szájformának megfelelő implantátum kerül beültetésre egy megfelelő műtéttel. Tovább »

173287_xia.jpg

Hihetetlen: A homlokán nő vissza a férfi elveszettnek hitt orra!

A fiatal férfi azt hitte, egy makacs fertőzés miatt csonka orral kell leélnie az életét. Tévedett.  fotó: dailymail.co.uk  Mint arról korábban hírt adtunk, a University College London tudósai bámulatos módszerrel varázsolták vissza egy páciensük rákbetegség miatt amputált orrát. Az eset hihetetlennek, sőt, megismételhetetlennek tűnhet, ám ez koránt sincs így. Ezúttal egy kínai férfi kap új szaglószervet, amelyet ezúttal a homlokán... Tovább »

Scroll To Top