Címke: pszichiátriai megbetegedés

Gondok a párkapcsolatban? Amikor a párod másnak is tetszeni akar

Természetes dolog, hogy a nők és a férfiak nemcsak saját partnerüknek, hanem másoknak is szeretnének tetszeni. Dr. Ormay István pszichiáter szerint azonban ez olyan esetben fokozottabban elképzelhető, ha valaki nem kapja meg a partnerétől a kellő figyelmet. Részlet a 2011. május 23-i élő videorendelésből. Részlet a 2011. május 23-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Ormay István, pszichiáter, pszichoterapeuta Tovább »

Érintésundor: Ez már betegség?

Minden ember más, van aki a meleg színeket kedveli jobban, van aki inkább a hideg színeket favorizálja. Amennyiben nem szereti, ha megérintik, vagy túl közel mennek önhöz az is egy normális reakció, természetesen akkor ha ez nem megy a kapcsolatai rovására. Részlet a 2011. május 23-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Ormay István, pszichiáter, pszichoterapeuta Tovább »

Mindennapi szorongás – így küzdhetsz ellene

A szorongásnak önálló dinamikája van, nem konfliktushelyzettől függ. Dr. Ormay István pszichiáter szerint számos technika van a szorongás csökkentésére, az azonban egyénfüggő, hogy kinek melyik módszer válik be. Részlet a 2011. május 23-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Ormay István, pszichiáter, pszichoterapeuta Tovább »

Szorongások rabjai: Akik mindenkit diagnosztizálnak

A félelem egy természetes érzés. Akkor válik betegséggé, ha már túl gyakran jelentkezik, vagy olyan helyzetekben, melyekben nem kellene szorongani, félni. Dr. Ormay István pszichiáter szerint a beteg környezetére is hatással van egy szorongó ember. Részlet a 2011. május 23-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Ormay István, pszichiáter, pszichoterapeuta Tovább »

Dr. Csernus: Innen tudod, hogy elérted a belső békét

A belső békéhez hozzátartozik az, hogy elfogadjuk, hogy egyszer meghalunk. Dr. Csernus Imre pszichiáter szerint ezt a gyerekekkel is őszintén meg kell beszélni. Részlet a 2011. május 10-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Csernus Imre, pszichiáter Tovább »

Scroll To Top