Címke: nőgyógyászati megbetegedések

Dr. Vass: Ezért kell a jóindulatú polipot is eltávolítani

A méhen növekvő polip hosszabb idő alatt lakul ki, ezért egy néhány hete elvégzett sterilizációnak nem lehet a következménye. Mégis, mivel egy egy szövettöbblet, érdemes beszélni a nőgyógyásszal az eltávolításáról. Részlet a 2010. február 25-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Vass Zoltán, szülész-nőgyógyász meddőségi specialista Tovább »

Magyarország: a méhnyakrák fellegvára

A Föld túlsó felén alig betegednek meg a nők ebben a ritka betegségben, az ott dolgozó orvosok Magyarországra járnak tanulmányozni a tünetek kezelését. Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Más bajt is jelez a menstruációs fájdalom

A fájdalmas menstruációt véralvadási rendellenesség is okozhatja.A nők vérzési rendellenessége gyakran rejtve marad az orvosok előtt – állítják a szakértők, akik új listát készítettek azokból a jelekből, amelyek a problémára utalhatnak.Az irányelveket nem csak orvosok számára dolgozták ki. A nehéz és fájdalmas menstruációtól szenvedő nőknek is figyelniük kell ezeket a jeleket, mivel a nehéz vérzésben szenvedő nők 25 százaléka él... Tovább »

Megvan a klimax-gén

Megtalálták a menstruáció és a menopauza jelentkezéséért felelős gént.Azok a lányok, akik korábban kezdenek menstruálni, nagyobb valószínűséggel lesznek alacsonyabbak és kövérebbek, továbbá valószínűbb, hogy később mellrákot vagy méhrákot kapnak.A tudósok most felfedeztek két gént, melyek szerepet játszanak az első menstruáció jelentkezésének időpontjában. A változókor megjelenéséért felelős génre is rábukkantak. A menopauza korai jelentkezése növeli a csontritkulás és a szívebetegségek kockázatát.... Tovább »

Hüvelygyulladás

A hüvelygyulladás szinte minden nőt legalább egyszer érint életében. Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

dr_csermey_gyula_09

Dr. Csermely Gyula

szülész-nőgyógyászElérhetőség: Rózsakert Medical Center 1026 Budapest, Gábor Áron utca 74-78/A www.medical-center.hu tel.:+361-3920505 Tovább »

Scroll To Top