Címke: Nőgyógyászat

mehv

Új távlatok a méhmiómák gyógyszeres kezelésében

Új távlatok a méhmiómák gyógyszeres kezelésében  A méh fibroid tumorai, a méhmiómák a leggyakoribb jóindulatú nőgyógyászati tumorok, és a fogamzóképes nők mintegy 20-40%-át érintik. Leggyakoribb tüneteik: erőteljes méhvérzés, vérszegénység, alhasi fájdalom, gyakori vizelés vagy inkontinencia, meddőség. A méhmiómákat általában sebészi úton kezelik és a méheltávolítás leggyakoribb okaiként tartják számon: az Európai Unióban évente mintegy 300.000 ilyen sebészeti beavatkozást végeznek, ebből... Tovább »

brpfc

Hüvelygomba

A hüvelyben normálisan is találhatók baktériumok (elsősorban tejsavbaktérium), amelyek savas környezet létrehozva biztosítják a hüvely védelmét a kórokozókkal szemben. A savas pH felborulása a kórokozók elszaporodásához vezethet. Gombás fertőzés kialakulásának kedvez a meleg, nedves környezet, a nem megfelelő intim higiéné, az egészségtelen táplálkozás, továbbá a cukorbetegség. A hüvelygomba a megfelelő kezelés ellenére is kiújulhat, ha jelen vannak a kiváltó tényezők... Tovább »

cntbrth

Emlőrák

Az emlőrák, vagy mellrák az emlő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganatos megbetegedés. Az emlő mirigyszövetéből, illetve a kivezető csöveket bélelő hámszövetből indul ki. Nőkben gyakoribb az előfordulása, de ritkán férfiakban is kialakulhat. Ennek oka, hogy nőkben nagyobb mennyiségű az emlő mirigyállománya, valamint a kialakulásában szerepet játszhatnak a női nemi hormonok is (ösztrogén, progeszteron). Mint minden rosszindulatú daganat, az emlőrák esetén is... Tovább »

candida_2

Bőr- és nyálkahártya candida

A Candida gyűjtőnév, a sarjadzó gombák egyik nemzetségét nevezik így. A gomba születésünktől fogva megtalálható a nyálkahártyán és az emésztőrendszerben. A kórokozó csak az immunrendszer gyengülése, valamint egyes környezeti ártalmak megjelenése esetén okoz megbetegedést. Szervezetünk és a Candida gombák között normális esetben egészséges egyensúly áll fenn. Az immunrendszert károsító tényezők - bizonyos megbetegedések, elhízás, széles spektrumú antibiotikumok, egyes fogamzásgátlók, drogok... Tovább »

Kiújulásra hajlamos, de igenis kezelhető az endometriózis

Ugyan kiújulásra hajlamos, így a teljes gyógyulás igen ritka, az endometriózisban szenvedő nők számára igenis rengeteg kezelési módszer létezik. Szakértőnk elmondja, hogy lesz panaszmentes a beteg!Szakértőnk: Prof. Dr. Szilágyi András , szülész-nőgyógyász, endokrinológus Tovább »

Ismerd fel időben! Ezek a komoly női betegség jelei

Európában akár hét év is eltelhet, mire a tipikus és fájdalmas tünetek ellenére a hölgyek orvoshoz fordulnak: így az endometriózis szabadon tombol a testben...Szakértőnk: Prof. Dr. Szilágyi András , szülész-nőgyógyász, endokrinológus Tovább »

Scroll To Top