Címke: nőgyógyász

Sexy woman pink panties with bow front view on gray background

Normális, hogy gyakran van hüvelyfolyásom?

A hüvelyfolyásokról számos tévhit kering. Vannak, akik úgy tartják, csak néhány napot kell várni, sok folyadékot fogyasztani és a probléma megoldódik. Pedig a megváltozott színű, állagú, szagú hüvelyváladék általában a hüvely betegségét jelzi, amivel haladéktalanul nőgyógyászhoz kell fordulni.Bár a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban a hüvelyváladék összetétele változhat, a megváltozott mennyiségű hüvelyváladék már okot adhat arra, hogy felmerüljön a bakteriális vagy... Tovább »

Rákszűrés: mikor kérjük a nőgyógyásztól?

A nőgyógyászati rákszűrést nem érdemes évekig halogatni, hiszen ha baj van, a betegség kezdetén sokkal nagyobb eséllyel segíthet az orvostudomány, mint később. Szakértőnk: Dr. Borbényi Erika onkológus, holisztikus terapeuta, hospice-orvos Tovább »

Koraszülés: Tévhit, hogy a magnézium segít!

Régóta küzd az orvostudomány a koraszülések számának visszaszorításával. Az eddigi gyógyszeres kezelések kis esetben bizonyultak hatásosnak. Amerikában már forgalomban van egy olyan speciális hormont tartalmazó készítmény, ami hatásos lehet a koraszülések megelőzésében. Részlet a 2011. április 28-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Így okoznak koraszülést a baktériumok

Egy friss tanulmány elég egyértelműen fogalmaz a koraszülés és a hüvelyi fertőzések összefüggéséről. Ma már hatékonyabban tudják befolyásolni a koraszüléseket. Részlet a 2011. április 28-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Gumiízület: A természet ajándéka, a terhes nők átka!

A szervezet felkészül a szülésre a babavárás ideje alatt. Ilyenkor az ízületek ruganyosabbá válnak, ami a plusz terhelés következtében fájdalmasabbak lehetnek - mondja Dr. Novák Zoltán, nőgyógyász szakorvos.Részlet a 2011. április 28-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Koraszülés – innen tudják, kinél kell számolni a kockázattal

A technika fejlődésének köszönhetően ma már könnyebben szűrhető a koraszülés. Dr. Novák Zoltán, nőgyógyász szakorvos ismerteti a hüvelyi ultrahangos vizsgálat előnyeit a "hagyományos" módszerrel szemben. Részlet a 2011. április 28-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Ezt kell tudni a petefészekrák kialakulásáról

A hormonális fogamzásgátlás, a terhesség és a szoptatás mind-mind olyan tényező, mellyel csökkenthető a petefészek működése. Dr. Novák Zoltán szerint így hatékonyabban elkerülhető a petefészekrák kialakulása. Részlet a 2011. április 28-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Novák Zoltán, szülész-nőgyógyász Tovább »

Scroll To Top