Címke: Magyar Rákellenes Liga

161470_g.jpg

A gyengébb nem védelmében – Mentsük meg a férfiakat!

Európában a 15-64 éves korosztály körében a férfiak halandósága kétszer nagyobb, mint a nőké1. Az idő előtti halálozások okai között kiemelt helyet foglal el a rákbetegség2. A férfiak körében leggyakrabban diagnosztizált rákfajta a tüdőrák mellett a prosztatarák3. A Férfiak Nemzetközi Hetében a Magyar Rákellenes Liga újabb segítséget kínál a férfiaknak a prosztatarák időben történő felismeréséhez és ily módon a tudatos... Tovább »

84943_ftbllbll.jpg

Rák ellen sport-ereklyékkel

455.000 Ft-ért kelt el az egyedülálló sportrelikvia Új gazdára lelt a világ egyik legjobb partjelzőjének, Erős Gábornak a Bajnokok Ligája döntőjére készült meze, valamint Kassai Viktor mérkőzésen használt piros és sárga lapja. A focirajongók közel egy hónapon keresztül licitálhattak a Vatera Exkluzív jótékonysági árverésén arra a mezre, mely kizárólag az idén májusban, a Wembley-ben megrendezett Manchester United – FC Barcelona... Tovább »

72279_harcosok_popup.jpg

Harcosok klubja

Az igazi harcosok valóban halálos ellenféllel küzdenek, és képesek a legrosszabb esélyek ellenére is győzedelmeskedni. A tüdőbetegségről azok, akik még nem esetek át akár csak egy tüdőgyulladáson is, képesek azt gondolni, talán nem is olyan nagy dolog. Pedig a tüdőt, mint a légzés fő szervét érintő megbetegedések még enyhébb formákban is szerteágazó szövődményeket okozhatnak - levertség, fáradékonyság, légszomj, nehézlégzés, stb.... Tovább »

68030_smkngsgn.jpg

Adósságtörlesztés – nem menjen füstbe a terv

Dohányzást szigorító jogszabály módosítás a dohányzók védelmében. 1999-ben fogadta el az Országgyűlés az az évi LXII. törvényt a nemdohányzók védelméről és az egyes dohánytermékek forgalmazásáról. Akkor ez a dohányzás korszerű, a területen úttörő jelentőségű átfogó jogi szabályozását jelentette. Időközben azonban elszaladt a Világ és az idő mellettünk. Az elmúlt évtizedben az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az Európai Unió is... Tovább »

Prof. Dr. Simon Tamás: A rák nem mumus, csak egy krónikus betegség!

A Magyar Rákellenes Liga idén ünnepli a fennállásának 20. születésnapját. Prof. Dr. Simon Tamás, a Liga elnöke szerint az elmúlt 20 évben sokat tettek a rákos betegekért. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a rák nem egyenlő a halállal, sokkal inkább egy olyan krónikus betegség, amit túl lehet élni, de bele is lehet halni. Szakértőnk: Prof. Dr. Simon... Tovább »

Gondolkodtál már azon, miért van ennyi világnap?

A különböző betegségekhez tartozó világnapokat azért hozták létre, hogy felhívják az emberek figyelmét egy-egy olyan társadalmi problémára, ami ugyan nem érint mindenkit, mégis nagyon fontos. Ilyen például a szeptember 15-i Limfóma Világnapja, amely a rejtőzködő, ám korántsem ritka daganattípusra igyekszik felhívni a figyelmet. Szakértőnk: Prof. Dr. Simon Tamás , egyetemi tanár,professzor emeritus,az orvostudomány kandidátusa a Magyar Rákellenes Liga elnöke Tovább »

Szeptember 15: Egy nap a rejtőzködő betegség, a limfóma ellen!

Szeptember 15.-e a Limfóma Világnapja. Ezen a napon a Föld szinte minden országában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a kevésbé ismert, rosszindulatú daganattípusra, a limfómára. Bár ez a fajta daganatos megbetegedés eredményesen kezelhető, sokan csak későn, már előrehaladott állapotban kerülnek orvoshoz. Szakértőnk: Prof. Dr. Simon Tamás , egyetemi tanár,professzor emeritus,az orvostudomány kandidátusa a Magyar Rákellenes Liga elnöke Tovább »

Limfóma: a korai felismerés életet menthet!

Mint a legtöbb betegség esetében, a limfómánál, vagyis a nyirokrendszeri daganatnál is nagyon fontos, hogy még időben orvoshoz forduljon a tünetekkel, a korai felismerés ugyanis életet menthet.Szakértőnk: Dr. Schneider Tamás Tovább »

Scroll To Top