Címke: kiropraktika

Alternatíva: Kiropraktikával a menstruációs derékfájás ellen

Gyakori probléma a nőknél, hogy menstruáció előtt és közben derékfájdalmak jelentkeznek. A kiropraktikában van egy fajta kezelés amivel átmozgatható az alsó derékrész, amely nagy segítséget tud nyújtani a fájdalmak megelőzésében és elmulasztásában. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Alvás a kocsiban – hogyan támaszd meg a nyakad?

Az utazópárna segíteni tud az utazás közbeni pihenés során a nyak megtámasztásában, hogy az ne legyen rossz tartásban. Ez a párna tehát nagyon praktikus és hasznos tud lenni, ezért mindenképpen ajánlott a kipróbálása. Emellett, aki sokat ül egy pozícióban, tornáztassa a nyakát minél gyakrabban. Szakértőnk: Dr. Rédly Monika kiropraktőr Tovább »

Segítség! Csak egy irányba néz a gyerekem!

Az a gyerek aki csak egy irányban néz a fejével, annak az egyensúllyal, a tanulással, látással is gondja lehet a jövőben, ha nem kezelik idejében. Fontos, hogy a test normálisan, rendesen mozogjon. Mindenképpen foglalkozni kell vele, amiben több déle torna is segíthet. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Beállt nyak – passzívan az idő, véglegesen a szakember a megoldás

Ideg becsípődést, beállást kimozgatni nem nagyon tudunk magunknak. Idővel magától is jobb lehet, de nem biztos, hogy tökéletesen lesz mozgatható. A masszírozás, nyújtás segíthet, mert ellazíthatja az izmokat. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Várandós fájdalmak – így küzdhetsz a derékpanaszok ellen terhesen

Terhesség alatt a nő teste változásokon megy keresztül, több súly kerül előre és ezzel a derekát előre húzza, ami fájdalommal, panaszokkal járhat. Ebben az állapotban lehetőleg ne emeljen és járjon el kismamatornára, jógára, úszásra. Rendszeres mozgással megszüntethető a fájdalom. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Csontrák – tör, pusztít és rosszabb mint a csontritkulás

Amikor a daganatos megbetegedés már a csontot is elérte, akkor nagyon törékennyé válik és ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy óvatosan mozogjon. A csontrák nem összehasonlítható a csontritkulással, mert az állapot javítására és megelőzésre nem nagyon van mód. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Derült égből derékfájdalom – ezt javasolja a kiropraktőr

Általában valamilyen előzménye van egy hírtelen jövő derékfájdalomnak. Lehet egy hírtelen mozdulattól, emeléstől, a sok ücsörgéstől. Ritka, hogy egyik napról a másikra csak úgy jelentkezzen egy ilyen probléma. Amennyiben már egy ideje tart, akkor érdemes elmenni egy vizsgálatra. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Lordózis – ezt jelenti a rejtélyes nevű gerinc elváltozás

A gerincoszlop nem egyenes, több ív is van benne és ezeket nevezzük lordosis-nak. Nem kell azon aggódni, ha valakinél lordosis-t diagnosztizálnak, mert az mindenkinek van. Ha ezt állapítják meg valakinél, akkor az annyit tesz, hogy az illető a gerincoszlopán az átlagosnál nagyobb ívvel rendelkezik. Amennyiben nem okoz bántalmakat, fájdalmat, akkor nem kell vele foglalkozni. Részlet a 2011. február 28-i élő... Tovább »

Gyanús fájdalmak – a visszatérő porckorongsérv

Kutatások azt mutatják, ha valakit megműtenek porckorong sérvvel gyakran visszatérő problémái lesznek, ha nem is ugyan azon a részen. A kiropraktikai kezelés hatékonyságát is megállapították. A műtét egyértelműen nem válasz egy ilyen jellegű problémára, csak ha már végképp nincs más lehetőség. Részlet a 2011. február 28-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Rédly Monika, kiropraktőr Tovább »

Scroll To Top